Proiectul Căminului pentru persoane fără adăpost de pe strada Panselelor se întoarce de unde a plecat. Aproape toate documentaţiile tehnice trebuie refăcute

Acum mai bine de trei ani, Primăria Braşov anunţa că are în plan transformarea fostului internat al Grupului Şcolar „Astra” (de pe strada Panselelor nr. 23) într-un Cămin pentru Persoane Fără Adăpost. Au fost pregătite documentaţiile tehnice, au fost organizate chiar şi licitaţii de lucrări, dar proiectul nu a avansat. Ba mai mult, multe dintre documente au expirat, însă, cum planul nu a fost abandonat, municipaliatea trebuie să o ia de la capăt, cu cheltuielile de rigoare. Mai exact, ieri, Primăria Braşov a postat pe platforma electronică de achiziţii publice anunţul licitaţiei pentru actualizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI), întocmirea proiectului tehnic şi pregătirea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru proiectul „Cămin persoane fără adăpost, str Panselelor nr. 23”. Valoarea contractului, cu tot cu TVA este de 163.030 lei. 

În realizarea documentaţilor care fac obiectul acestui contract, consultantul va trebui să ţină cont de faptul că la parterul viitorului cămin se va amenaja, printre altele, un spaţiu de cazare în regim de urgenţă, un izolator, o sală de mese sau un depozit de haine (unde va exista şi o maşină de spălat). La cele trei etaje, municipalitatea are în vedere amenajarea unos spaţii de cazare în sistem rezidenţial, unde să locuiască persoanele aflate în dificultate până când „se pun pe picioare”. 

Odată cu amenajarea acestui cămin, ar urma să fie eliberat blocul de pe strada Zizinului, în care funcţionează acum Centrul pentru Persoane fără Adăpost. De altfel, tot în urmă cu mai bine de trei ani, reprezentanţii Primăriei Braşov anunţau că imobilul de pe Zizinului va fi transformat în bloc de locuinţe sociale. 

Trei tentative de atribuire a contractului de lucrări 

Anunțul privind amenajarea Căminului pentru persoane fără adăpost de pe strada Panselelor a fost făcut în luna august, de unul dintre viceprimarii Brașovului, Adina Durbacă. Ea a explicat atunci că mutarea adăpostului de noapte pe strada Panselelor este una benefică, deoarece persoanele care or apela la serviciile acestui adăpost vor putea beneficia şi de sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în incinta Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale. „Se urmăreşte în acest fel ajutorarea şi integrarea tinerilor cu şanse reduse de integrare socială”, a declarat la momentul respectiv viceprimarul. 

Ulterior s-au pregătit documentele, astfel că s-a ajuns la licitațiile de lucrări. Prima licitație, pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost lansată la sfârșitul lunii august a anului 2016. „Achiziţia se va face pe două loturi, respectiv proiectarea, care va trebui realizată în maxim trei luni de la atribuirea şi semnarea contractului, şi execuţia, care trebuie finalizată în maxim nouă luni”, a anunțat atunci unul dintre viceprimarii Brașovului, Costel Mihai.  La momentul respectiv proiectarea a  fost estimată la 225.000 de lei (fără TVA), iar execuţia la 2,993 de milioane de lei (fără TVA), valoarea totală a celor două loturi fiind estimată la 3,218 milioane lei.  În urma acestei licitații nu au fost semnate contractele pentru cele două loturi. 

După mai bine de un an, licitația a fost reluată, de data aceasta fără ca proiectarea și execuția să fie loturi distincte. Conform anunțului acestei licitații, valoarea totală a contractului a fost estimată la 3.248.776,7 lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 17 ianuarie 2018. Nici această licitație nu a fost finalizată. 

Ultima tentativă de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost în acest an, valoarea contractului crescând de la  3.248.776,7 lei, fără TVA la 3.804.976 lei, fără TVA. Procedura a fost anulată, pentru că nu a fost depusă nici o ofertă. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.