16 km de benzi colorate, numai pentru autobuzele din Brașov. Investiția costă peste 15 milioane lei

Autobuzele RATBV  vor avea „cale liberă” pe mai multe artere principale din Brașov, astfel că nu se vor mai bloca în trafic. Proiectul prevede amenajarea a 16 km de benzi speciale pentru autobuze, investiție pentru care municipalitatea brașoveană va solicita bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Conform hotărârii de Consiliu Local Brașov, prin care a fost aprobat proiectul, valoarea totală a investiției este de  15.277.676.01 lei (inclusiv TVA), iar cofinanțarea de 2% ce urmează a fi plătită de municipalitatea brașoveană este de 305.553,57 lei.

Prin acest proiect vor fi amenajate benzi dedicate transportului în  comun cu o lungime de 16 km pe 3 trasee:

  • Terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – Bulevardul M. Kogălniceanu – str. Iuliu Maniu – str. N. Iorga – str. Lunga – Calea Făgărașului – Terminalul de transport public Bartolomeu,
  • Terminalul de transport public Bartolomeu – Calea Făgărașului – str. Lunga – Bulevardul Eroilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Calea București – Terminal transport public Poienelor,
  • Bulevardul Victoriei pe ambele sensuri

Cum vor arăta benzile 

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 4 metri și o adâncime de 6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 23.400 metri pătrați a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi ușor de identificat de participanții la trafic. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă.

Proiectul mai prevede reabilitare trotuarelor adiacente traseului benzilor dedicate pe o suprafață de 4.700 metri pătrați, în  zonele afectate de fisuri, tasări, văluiri.

Totodată, se vor monta 849 de semne de circulație cu scop de avertizare și informare a participanților la trafic asupra traseului benzilor dedicate, în  vederea menținerii acestor benzi libere, fiind utilizate exclusiv de mijloacele de transport în  comun.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.