FOTO. Voluntarii renovează un etaj din Spitalul Tractorul. În noile spații va funcționa Secția de Urologie

Etajul al doilea din aripa veche a Staționarului Tractorul, care face parte din Secția Urologie a Spitaluli Clinic Județean de Urgență Brașov va fi renovat complet prin munca unor voluntari, angajați ai unei firme private din Brașov.

O echipă de voluntari ai companiei brașovene Kasper Development au început șantierul în urmă cu o lună și reabilitează saloanele, grupurile sanitare și holul, în cadrul unei acțiuni de sponsorizare.

„Am căutat un spațiu medical cât mai degradat pe care să-l reparăm și să-l modernizăm și ne-a fost indicat Staționarul Tractorul (parte a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, n.n). Ne-am propus să terminăm lucrările în decurs de șase săptămâni și am încredere că până la finele lunii noiembrie vom reuși să punem la dispoziția Spitalului Județean un etaj modern, în conformitate cu cerințele actuale ceea ce privește asigurarea unui act medical de calitate. Practic, împreună cu colegii mei desfășurăm aici o acțiune de voluntariat, dar și de team building, ceea ce ne consolidează spiritul de echipă, ne face să ne redescoperim reciproc și să colaborăm mai eficient”, a spus Daniela Kasper, inițiatorul acțiunii. 

Pentru reabilitarea acestei aripi a spitalului și-au adus contribuția 110 voluntari, acțiunea fiind sprijinită și de alte companii private, respectiv Kronstadt Capital, RMT, Solid Home și AVG Instal. Echipele de voluntari constituite din fete și băieti au fost coordonate de ingineri în construcții, care au urmărit desfășurarea mai multor activități, respectiv: 

– desfacere tencuieli 700 mp, decopertare gresie 80 mp, faianță 260 mp; 
– desfacere tâmplărie din lemn (92 mp), 48 mp uși, 32 mp ferestre, 13 mp supralumini;
– înlocuire tâmplărie din lemn cu tâmplărie PVC;
– zidire pereți suplimentari;
– turnare 300 mp de șapă autonivelantă; 
– execuție 920 mp de glet și zugrăveli;
– aplicare covor PVC 300 mp;
– aplicare 200 mp de tapet PVC.

„În această perioadă se desfășoară lucrări ample la staționarul central al Spitalului Clinic Județean de Urgență, pentru reabilitarea și modernizarea corpului B. Iată că, beneficiind de sprijinul mediului privat, reușim să mai modernizăm un etaj de spital. Este o inițiativă extraordinară, care vine în întâmpinarea necesităților pe care le avem în domeniul îmbunătățirii infrastructurii de sănătate din județul Brașov. Din păcate, la Staționarul Tractorul nu am avut cum să facem investiții din bugetul propriu și nici să accesăm fonduri europene, dat fiind faptul că nu deținem dreptul de proprietate asupra imobilului. Cu atât mai mult apreciem acest ajutor aproape nesperat pe care firma Kasper Development ni-l acordă, acest exemplu de solidaritate socială din partea mediului de afaceri brașovean”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, după ce a vizitat șantierul.

Voluntarii renovează la Staționarul Tractorul un salon cu 6 paturi pentru bolnavii de la secția Urologie, un cabinet doctor, o  sală de radiologie, un grup sanitar la secția Urologie, un grup sanitar la secția Chirurgie, un duș, o magazie, două spații pentru studenții aflați în practică, un oficiu de alimente, două cabinete asistente și holurile. Potrivit managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Călin Cobelschi, după ce aceste lucrări se vor finaliza, din bugetul spitalului se va face moderniarea cu mobilier și aparatură a spațiilor modernizate. 

Intervențiile de reabilitare a etajului de la Tractorul sunt estimate la 55.000 de euro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.