Brașovenii sunt amuzați de „ansamblul arboricol bradul de Crăciun”. Sibienii sunt dezamăgiți de pomul metalic din Piața Mare

Foto: Primaria Sibiu

Brașovenii au ironizat bradul de Crăciun din Piața Sfatului, despre care au spus că este „slim”, că seamănă cu o tuia gigantică, iar  după ce i s-au pus „extensiile” din brăduți mai mici l-au numit „lego-brad”.

Sibienii – cu care braşovenii îşi compară in fiecare an bradul şi targul de Crăciun, au, însă, o altă problemă: nu au deloc un brad de Crăciun în Piața Mare. Cel puțin nu unul natural, așa cum au avut până anul trecut. Anul acesta, în centrul Sibiului a fost montat un pom de Crăciun din aluminiu cu inserții luminoase LED, scrie turnulsfatului.ro. Are înălțimea de 11 m, o lățime de 3,5 m  și  fost donat de compania sibiană Scandia. 

Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost deschis în 16 noiembrie, când a fost aprins și iluminatul de sărbătoare, iar reacțiile localnicilor, în fața pomului „minimalist” nu s-au localnicilor nu s-au lăsat prea mult așteptate. 

„Nu mai avem brazi naturali… Crăciun artificial…”, a scris cineva pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu, iar o altă persoană întreba „Unde e bradul? Nu îl văd?”.  Nici primarul Sibiului, Astrid Fodor, nu a scăpat. „Lipsește bradul, cel mai important. Oameni buni, de ce ne face femeia asta aşa ceva ? Vrea să votam cu alții?”, a postat o sibiancă. 

Bradul de la Sibiu a fost ironizat și de administratorii pagini de Facebook a Primăriei Râmnicu Vâlcea: „Cel mai trist și urât brad de Crăciun se află chiar acum în montat în Piața Mare din Sibiu”. Postarea a fost ștearsă repede, iar primăria a transmis un comunicat prin care a precizat că „această postare nu reprezintă poziția Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea! Postarea critică referitoare la bradul de Crăciun amplasat recent în centrul Sibiului este regretabilă, reprezintă o opinie strict personală a unuia dintre administratorii celor două pagini de promovare pe Facebook a Primăriei Râmnicu Vâlcea şi poate fi, eventual, justificată printr-un exces de patriotism local”.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.