FOTO. Parcarea din Piața Sfatului nr. 27, transformată în piațetă pietonală. Vezi AICI cum va arăta viitoarea zonă de relaxare

Primăria Brașov vrea să înceapă, în acest an, și lucrările de amenajare a piațetei care face legătura dintre Piața Sfatului și Aleea de După Ziduri. În acest spațiu a funcționat până nu demult, o parcare. Pentru început, accesul spre zona de

 

 

După Ziduri va fi eliberat, acolo fiind un perete de cărămidă construit ilegal, iar spațiul va fi remodelat, prin reorganizarea circulației și reducerea numărului de mașini cu acces în zonă.



 

Reflectoare pentru iluminarea zidului cetății

Proiectul prevede înlocuirea îmbrăcăminții din calupuri de bazalt care în prezent este degradată, cu un pavaj identic, din calupuri de bazalt de 9 x 9 cm.  

 

 

În piațetă vor fi plantați mai mulți arbori de înălțime medie și arbuști, iar pe o latură va fi creată o zonă verde, pe care, de asemenea,  vor fi plantați mai mulți arbori și vor fi amplasate mai multe bănci, care să se încadreze cu specificul arhitectural al piațetei. 


 

Pentru a oferi siguranță, precum și pentru buna funcționare a spațiului studiat, se propune amplasarea unor corpuri de iluminat care să asigure o vizibilitate optimă.  Zidul cetății, cât și turnul existent  vor fi iluminate cu reflectoare amplasate la baza acestuia. Iluminatul general va fi asigurat de corpuri de iluminat înalte.  Se va avea în vedere și racordul la rețeaua de apă și canalizare, pentru a asigura atât cișmele, cât si posibilitatea realizării unei eventuale fântâni arteziene. 

Amenajarea ține și de condițiile meteo. Primăria nu dă însă un termen ferm la care va finaliza proiectul

Deocamdată, primăria nu dă un termen exact cu privire la momentul când va începe lucrările de amenajare.

„În funcție de condițiile meteo, anul acesta vom redeschide accesul spre Aleea După Ziduri, iar o dată ce vremea ne va permite, vom înlocui pavajul degradat cu piatră naturală de granit, vom planta o serie de arbori și arbuști, vom amplasa bănci, astfel încît cei care vor să se bucure de o oază de liniște în centrul orașului, să o poată face. Așteptăm ca echipa de proiectare a domnului Bertleff  (Firma de arhitectură JB Architecture, condusă de Johannes Bertleff realizează proiectul pentru amenajarea zonei pietonale dintre magazinul Star și Modarom n.n.) să finalizeze toată procedura pentru a putea începe lucrările pentru transformarea zonei dintre magazinul Star și Modarom într-o piață publică, cu multă zonă verde și spații de plimbare și relaxare. Poate că toate aceste  proiecte vor naște și nemulțumiri, dar sunt sigur că cea mai mare parte a brașovenilor și turiștilor își doresc să viziteze centrul istoric pe jos și nu din mașină, așa cum se întâmplă în toate centrele istorice din Europa”, a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.