Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD): România este o victimă colaterală în războiul partidelor europene

După multe luni, europarlamentarul social-democrat Răzvan Popa a organizat o conferință de presă la Brașov, iar discursul lui la adresa instituțiilor europene a fost unul destul de dur. Practic, în viziunea actualului europarlamentar – fost viceprimar al Brașovului, și Rezoluția Parlamentului European privind România, dar și raportul MCV sunt doar sunt  „instrumente pur  politice“ și „instrumente de șantaj politic“.  

 „Există o  bătălie, în perspectiva alegerilor de anul viitor, a celor două blocuri politice europene Partidul Popular European  și Socialiștii. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat cu Ungaria și Polonia, putem spune că rezoluția este una politică. Era nevoie de o contrapondere la   rezoluțiile mult mai dure adoptate cu privire la cele două țări conduse de guverne de dreapta. Rezoluția este un document încropit pe afirmații nelalocul lor, care nu au legătură cu realitatea, a declarat Popa.

Nici raportul MCV pe Justiți nu a scăpat de criticile lui Răzvan Popa, eurodeputatul afirmând că „este inadmisibil ca în anul 2018, Comisia Europeană să ceară suspendarea aplicării unor legi. Raportul este unul subiectiv. Nu este realizat pe criterii relevante. Despre protocoale nu se amintește nimic în acest raport. Dacă aceste protocoale nu reprezintă o problemă din punct de vedere al statului de drept în România, atunci ar trebui aplicate și în celelalte state. Raportul MCV este un instrument de șantaj politic acum”.

Totodată, reprezentantul PSD în Parlamentul European a criticat corelarea raportului MCV de spațiul Schengen, afirmând că România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru a face parte din zona de circulație liberă: „Din punct de vedere tehnic, România îndeplinește toate condițiile. Țara noastră a făcute investiții foarte mari în securizarea frontierelor, operează cu sistemul informatic Schengen. România nu este admisă din motive politice și economice și este o nedreptate pentru cetățenii români, care trec prin controale umilitoare când intră și ies din spațiul Schengen”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.