Muzeul „Casa Mureșenilor“ va lansa harta monumentelor din Brașov, dedicate eroilor din Primul Război Mondial. Evenimentul este urmat de o expoziție foto-documentară itinerantă

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov oeganizează luni, 26 noiembrie 2018, ora 10.00, la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov, vernisajul expoziției Monumentele Eroilor Primului Război Mondial din Județul Brașov. Proiectul este dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri, implementat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Brașov.

Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără eroismul și jertfa ostașilor români în memoria cărora au fost ridicate monumente în foarte multe localități din țară. În cadrul acestui proiect cultural, inițiatorii au editat o hartă a monumentelor eroilor Primului Război Mondial din județul Brașov, cu un tiraj de 8000 de exemplare, și au realizat o expoziție foto-documentară itinerată în școli din municipiul și județul Brașov.

După ce specialiștii muzeului au făcut o  documentare, în care au identificat localitățile din județ în care există monumente ale eroilor Primului Război Mondial, au stabilit apoi traseele și programul deplasărilor în județ, s-au deplasat în localitățile identificate, au realizat fotografii ale monumentelor și au cules informații despre acestea.

În cea de a doua etapă, au fost realizate panourile expoziționale și harta monumentelor.

Expoziția care va fi vernisată luni, va fi una itinerantă

Expoziția va fi deschisă în mai multe locații, conform graficul de mai jos. În fiecare spațiu, expoziția va fi deschisă de câte un membru al muzeului, începând cu ora 10.00

Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov 22 noiembrie 2018
Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” Brașov 26-29 noiembrie 2018
Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov 1 decembrie 2018
Liceul Teoretic „Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești 3-7 decembrie 2018
Liceul „Ștefan Octavian Iosif” Rupea 10-14 decembrie 2018
Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș 17-21 decembrie 2018
Liceul Teoretic „George Moroianu” Săcele 14-18 ianuarie 2018

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.