Spitalul din Zărnești se modernizează pe fonduri europene. Investiția se ridică la 22 de milioane de lei

Primăria din Zărnești va investi peste 22 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii în care funcționează Spitalul orășenesc „Dr. Caius Tiberiu Sparchez“. Contractul de finanțare a fost semnat azi de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru, investiția propriu-zisă urmând a se realiza până la 31 ianuarie 2022.

Cererea de finantare pentru proiectul Cresterea eficientei energetice a cladirii spitalului „Dr. Caius Tiberiu Sparchez” din Zarnesti, are ca obiectiv reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a cădirii, prin derularea de lucrări de intervenție pentru termoizolarea clădirii și consolidarea corpurilor componente, modernizarea instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe.

În urma lucrărilor de eficientizare se va reduce cu peste 50% consumul anual de energie primară, până la valori sub 149 kWh/mp/an, dar și consumul de gaze cu efect de seră pentru clădirea izolată termic, până la valori sub 42 Kg/mp/an. Acest obiectiv va fi atins prin sporirea rezistentei termice a pereților exterior, refacerea stratului hidroizolator și izolarea termică a pereților exterior, ajustarea tâmplăriei existente de pe fațade, cu tâmplarie din aluminiu dublu stratificat, cu folie de aluminiu la exterior, împotriva radiațiilor și intemperiilor, sporirea rezistenței termice corectate a pardoselii și a teraselor și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, inclusiv creșterea randamentului sursei de caldura și modificarea traseelor de distributie a acesteia.

Investițiile – în valoare totală de 22.022.124,82 lei, din care  19.335.157,78 lei (aproape 4,3 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile – se vor finaliza la finalul lunii ianuarie 2022.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.