Mihai Mohaci și Mihai Popa: de la PSD la partidul anti-Dragnea și înapoi la PSD. Pentru că… sunt fideli principiilor social-democrate

Dacă la începutul lunii, Mohai Mohaci și Mihai Popa plecau din PSD în Pro România, partidul „anti-Dragnea” al lui Victor Ponta, luni, cei doi deputați s-au „întors acasă”.  Anunțul a fost făcut de liderul deputaților social-democrați, Daniel Suciu, luni, în plenul reunit al Parlamentului. Suciu a precizat că Mohaci și Popa au depus cereri de reînscriere în partid. 

Totuși, chiar dacă revenirea în PSD a fost anunțată în Parlament și informația a fost confirmată de PSD Brașov, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Mihai Popa a dat de înțeles că lucrurile nu sunt încă foarte clare. Întrebat dacă a revenit în PSD el a spus că „nici nu pot să confirm, nici nu pot să infirm”. 

Cei doi deputați de Brașov au plecat din PSD nemulțumiți de modul în care Marius Dunca gestionează Organizația Județeană Brașov a partidului. De altfel, cei doi au dat de înțeles că revenirea lor nu se face în orice condiții. „Zilele trecute am avut o întrevedere cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi am discutat iar despre problemele semnalate la organizaţia din Braşov şi pe care încă le susţinem. Am primit promisiuni că acestea se vor rezolva. Pentru că noi nu am renunţat nici o clipă la valorile social-democrate şi, având încredere în rezolvarea constructivă promisă de preşedintele Dragnea, am luat decizia de a ne reîntoarce în PSD”,  a anunțat Mihai Mohaci, printr-un comunicat de presă. 

Și Mihai Popa a  precizat că revine în PSD dacă „sunt rezolvate anumite probleme“.

„Eu am făcut acest pas cu o mare strângere de inimă (plecarea din PSD), am considerat că anumite lucruri care s-au întâmplat şi se întâmplă în Organizaţia Judeţeană nu sunt conforme cu principiile după care se ghidează partidul. Sunt dispus în orice moment să mă întorc dacă sunt rezolvate anumite probleme”.

Ce spuneau cei doi când erau „anti-Dragnea”

„Valul de excluderi din ultima perioadă trebuia să ducă la discuţii şi dezbateri în rândul organizaţiilor, nu să înghiţim în sec de frică să nu fim excluşi cumva. Simplii membri află de la televizor ce se întâmplă la nivel central. Lipsa unei reale comunicării, lipsa unui dialog cu membrii de partid mă fac să cred că direcţia în care se îndreaptă conducerea judeţeană este una greşită.  Acelaşi lucru se întâmplă şi cu preşedintele PSD-ului, Liviu Dragnea. Parlamentarii de Braşov, timp de doi ani, nu au avut nicio discuţie despre anumite proiecte de la nivelul judeţului, despre ce ne dorim să facem pe plan local. Nu am contat absolut deloc”, se arată în scrisoarea deschisă, transmisă în 3 decembrie de Mihai Mohaci, când a plecat din PSD.
 
Pe de altă parte, la Brașov, în 5 decembrie, într-o conferință de presă a partidului Pro România, Mihai Popa spunea despre PSD că „merge într-o direcție greșită”, că are „tendințe antieuropene”, că este „un partid al obedienței și al relației personale cu șeful de partid”. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.