7 angajați ai Spitalului Municipal Făgăraș, amendați pentru igienă precară

Şapte angajaţi ai Spitalului Municipal Făgăraş au fost amendaţi de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, din cauza igienei precare a mîinilor, arată bunaziufagaras.info. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în urma unui control efectuat în perioada 3 – 13 decembrie 2018 se ridică la 3.500 de lei.

Inspectorii DSP atrag atenţia că probleme de igienă au fost depistate chiar şi la persoane din conducerea spitalului.

„Deşi personalul medical a fost instruit periodic în vederea aplicării măsurilor care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile şi/sau asociate actului medical, această activitate făcând parte din obligaţiile profesionale ale personalului şi fiind înscrisă în fişa postului, s-a constatat nerespectarea prevederilor legislaţiei cu privire la igiena mîinilor. Inclusiv persoane din conducerea unităţii spitaliceşti necunoscând şi, implicit, nerespectând aceste reguli. Au fost aplicate un număr de şapte amenzi contravenţionale, în cuantum de 3.500 de lei, în baza HG 857/2011, personalului medical – medici, asistente medicale şi infirmiere”, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, citată de bunaziuafagars.info.

În urma verificărilor efectuate de DSP Braşov au fost constatate deficienţe privind condiţiile igienico-sanitare în mai multe secţii ale spitalului şi în Ambulatoriul de specialitate. În acest caz, inspectorii au dat avertismente scrise şi au acordat termene scurte pentru remedierea situaţiei. Spitalul Municipal Făgăraş a fost însă şi lăudat pentru planul anual de activitate pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, dar şi pentru protocoale de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare întocmite. De asemenea,  inspectorii DSP au constatat că sunt asigurate, în cantităţi suficiente, antiseptice şi dezinfectante, care sunt utilizate corespunzător. Inspectorii arată că au fost prelevate probe de pe suprafeţele secţiei de nou-născuţi, dar şi de la personalul angajat, iar rezultatele nu au scos la iveală probleme.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.