Comarnic – Brașov, de la autostradă la „drum rapid în regim de autostradă“?

Drumul care să lege Brașov de Comarnic va fi unul dintre principalele proiecte de investiții pe anul 2019, a anunțat ieri prefectul Marian Rasaliu. Pentru prima dată însă, acesta nu s-a mai referit la artera respectivă ca la o „autostradă“, ci a numit-o „drum rapid în regim de autostradă“.

„Pe lângă spitalul regional și aeroport, cel de-al treilea proiect important pentru noi este drumul dintre Comarnic și Brașov.  Este vorba despre un drum rapid în regim de autostradă, cu două benzi pe sens și bandă de urgență. Are același regim ca și ocolitoarea municipiului Brașovului”, a declarat prefectul Marian Rasaliu, referindu-se la autostrada pe care Guvernul a anunțat că vrea să o realizeze în parteneriat public privat.

De altfel, licitația pentru acest proiect este în plină desfășurare, la termenul limită de depunere a ofertelor fiind înscrise cinci firme sau asociații de firme, dispuse să intre în parteneriat cu statul român.

Conform normativelor, o autostradă trebuie să aibă trei benzi pe sens, plus câte una de urgență. În schimb, pe segmentul din Comarnic-Brașov, artera care ar urma să se construiască în regim public-privat ar urma să aibă câte două benzi pe sens. 

Pe de altă parte sectorul de autostradă care se va construi între Râșnov și Cristian (aproximativ 6 kilometri de autostradă și 3,7 km de drumuri de legătură) nu a trecut de faza proiectării, Comisia Tehnică din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere respingând varianta inițială a documentației tehnice realizate de constructor, care nu a prezentat toate detaliile lucrărilor. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.