Poiana Brașov, din nou „sufocată“ de mașini. Primăria face apel la turiști să nu mai urce cu mașinile proprii în următoarele ore

Poiana Brașov s-a umplut din nou azi, astfel că în jurul orei 13.30 reprezentanții Primăriei Brașov au lansat un apel către turiștii care vor să urce în stațiune, să folosească doar transportul în comun, întrucât nu mai există niciun loc liber de parcare. Dacă înaintea Crăciunului, reprezentanții Municipalității făceau apel ca turiștii să se orienteze spre parcarea multietajată din Poiana de Jos, pentru ca apoi să meargă spre centrul stațiunii cu transportul în comun,  această variantă nu mai este una de aplicat acum. 

„Nu mai sunt locuri de parcare în Poiana Brașov. Facem un apel la turiști și brasoveni ca până în jurul orei 16.00 să evite să urce cu mașinile proprii în Poiana Brasov, deoarece nu mai este nici un loc de parcare. Pot utiliza mijloacele de transport în comun, care circulă cu o frecvență crescută“, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, care a precizat că și parcarea etajată din Poiana de Jos este plină la ora prânzului, cu toate cele  434 de locuri.

În Poiana Brașov sunt aproximativ 4.000 de locuri de parcare, atât publice, cât și aparținând unităților de cazare din stațiune. 

Potrivit Salvamont Poiana Brașov, azi este o zi bună de schiat, cu minus 3 grade în zona joasă a stațiunii și minus 6 grade în Cristianul Mare.  Azi se schiază pe pârtiile Kanzel, Ruia, Drumul Rosu, Sulinar, Lupului (fără „S“-ul Mare). De asemenea sunt deschise și pârtiile pentru începatori Bradu și Stadion. Pentru transportul către pârtii funcționează telegondola Express, telecabina Kanzel, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Bradu și Stadion.

Ultima cursă a instalatiilor de transport pe cablu este 16:00, iar închiderea pârtiilor se face la jumatate de oră după, deci în jurul orei 16:40

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.