Brașov și București, singurele municipii din România care au obținut bani pentru autobuze electrice și hibrid

Primăria Brașov a semnat contractul de finanțare pentru 52 de autobuze „verzi“, în cadrul unui program desfășurat la nivel național prin Administrația Fondului de Mediu. Brașov și București sunt singurele municipii din România care au atras fonduri în această sesiune a programului prin care AFM acordă 80% din sumele necesare, iar cofinanțarea beneficiarului este de 20%. Printre solicitările respinse în această sesiune se numără cele depuse de Cluj Napoca și Iași. 

„Am semnat contractul de finanțare cu Agentia Fondului de Mediu pentru achiziția a 32 de autobuze electrice și 20 de autobuze hibrid. Valoare achiziției este de 137 de milioane de lei, din care fonduri nerambursabile de la AFM 109,6 milioane de lei. Municipalitatea a virat deja în contul de Trezorerie suma care îi revine ca și cofinanțare (27,4 milioane de lei). Sunt foarte bucuros de semnarea acestui contact, mai ales pentru că a fost o competiție destul de mare pentru accesarea acestor fonduri, iar dintre toate orașele care au aplicat, doar Brașovul și Bucureștiul au reușit să le acceseze. Municipalitatea va demara în prima parte a anului viitor procedura de achiziție. După ce vom face achiziția, conform contractului cu AFM, vom putea face decontările“, a declarat primarul George Scripcaru. 

Acest proiect va fi completat și cu celelalte achiziții de mijloace de transport nepoluante (troleibuze, autobuze electrice, autobuze hibrid). Totodată Municipalitatea are în vedere și construirea unui nou garaj al RATBV, amenajarea unor benzi dedicate pentru autobuze, ambele proiecte cu o finanțare europeană și cofinanțare de la bugetul local de 2%. 

„Toate acestea se încadrează în Planul nostru privind calitatea aerului și sunt convins ca toate măsurile prevăzute în acest plan vom reusi să le implementam pana în 2023”, a declarat George Scripcaru, la semnarea contractului de finanțare.

2 Comentarii

  1. Dragii mei, draga Mihaela Parghel, voi in ce tara traiti ? La Cluj-Napoca deja circula demult autobuze electrice ! Mai informati-va inainte sa scrieti stiri de genul asta, sau Cluj_Napoca nu face parte din Romania ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.