Taximetriștii din Brașov se pregătesc să majoreze prețurile

Anul viitor, călătoriile cu taxiul în Brașov s-ar putea scumpi, la solicitarea firmelor care fac această activitate în oraș. Trei dispecerate, respectiv RO, ATI și City au depus deja la Primăria Brașov o notificare  în acest sens, arătându-și intenția de a majora tarifele.

Potrivit notificării și notei de fundamentare, creșterea propusă este de 0,2 lei la tariful maximal de zi, – de la 1,99 lei/km, practicat acum de majoritatea taximetriștilor, la 2,19 lei/km- și de 0,3 lei pe kilometru, de la 2,3 lei/km la 2,6 lei/km, la tariful de noapte. Creșterea tarifelor este estimată să se întâmple de la începutul anului viitor.

Pentru acest lucru însă, fiecare taximetrist sau firmă care deține licență de transport în regim taxi trebuie să depună o solicitare în acest sens și o notă de fundamentare. 


În prezent, în municipiul Brașov circulă aproximativ 1.400 de taxiuri. La dispecereatele ATI și la RO sunt înregistrate câte 200 de mașini, iar la dispeceratul City, aproximativ 100. Tariful maximal de taximetrie este, în acest moment, de 2,2 lei/km. Acesta a fost aprobat de Consiliul Local în 2008. În 2014 a fost introdus și tariful maximal pe timp de noapte, stabilit la 3,2 lei/km. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.