Medicul rănit grav, după ce a sărit să-și scoată pacienții din salonul de ATI în flăcări, a fost transportat de urgenţă în Belgia, pentru tratament

foto: Hotnews

Medicul rănit grav în incendiul izbucnit sâmbătă seară la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a plecat către un spital din Belgia duminică dimineață, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

Medicul Cătălin Denciu a fost transferat iniţial de la Piatra Neamţ la Iași şi apoi la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost evaluat. Autorităţile române au obţinut în timp record acordul unui spital din Belgia, pentru tratamentul medicului, iar în această dimineață el a fost transferat, cu o aeronavă TAROM, la o unitate medicală din Belgia, a explicat ministrul Sănătății, care a fost coleg de facultate cu doctorul rănit. Medicul va fi dus la Spitalul Militar Reine Astrid.   
„Este un profesionist. Suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat Tătaru.
Întrebat ce ne lipseşte ca să putem trata pacienţii cu arsuri ca în Belgia, ministrul Sănătăţii a răspuns: 
„În această seară, noi când am solicitat (transferarea medicului rănit în incendiu – n.r.), aveam locuri în Iaşi, în Bucureşti, la Floreasca şi Bagdasar Arsenie, şi avem locuri în Timişoara. După cum ştiţi, prin Banca Mondială avem în acest moment în desfăşurare centre de mari arşi la Timişoara, la Târgu Mureş şi în Bucureşti”.
Tătaru a făcut aceste declarații sâmbătă noapte la Iași, unde au fost aduși și ceilalți 6 răniți în incendiul din secția de ATI a Spitalului din Piatra Neamț. 

Medicul care a suferit arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este Cătălin Denciu și era de gardă la momentul tragediei. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu COVID-19.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.