Liftul pe plan înclinat de la Râşnov rămâne închis fiindcă s-a mai stricat o piesă. Primăria susţine că turismul nu este afectat de această problemă

Foto: brasovmetropolitan.ro

SC Asaltul Cetăţii SRL, firma care operează liftul pe plan înclinat de la Râşnov, a suspendat funcţionarea acestuia chiar înainte de Crăciun, după ce a constatat că una dintre uşi nu se închidea în mod corespunzător. Liftul va rămâne închis în continuare, întrucât angajaţii companiei de mentenanţă care veniseră să monteze piesa stricată iniţial, au constatat acum să există încă o piesă care nu mai merge. 

Problemele au început să apară pe data de 22 decembrie 2018. Atunci, angajații SC Asaltul Cetății SRL au constatat că ușile cabinei ascensorului nu se închid corespunzător.  Reprezentanții companiei de mentenanţă, chemaţi la fața locului, au stabilit că situația a fost creată de defecțiunea unui traductor. Piesa a fost demontată, iar echipa de muncitori a dus-o la sediu pentru a o repara. Pe 25 decembrie, aceștia au revenit la Râșnov, au montat piesa la loc, dar după mai multe verificări au constatat că problema nu se rezolvase, aşa că a luat legătura cu firma producătoare din Elveţia.  Echipa de mentenanță a încercat, în colaborare cu specialiștii din Elveția, prin satelit, să rezolve problema, când au constatat că încă o piesă este defectă. De data aceasta, problema era la un encoder. Cum piesa nu se produce în România, ea a fost comandată direct la firma producătoare, în Elveția.

„În acest moment se așteaptă livrarea piesei defecte. În momentul în care aceasta va sosi la Râșnov, ascensorul pe plan înclinat va fi imediat pornit“, a anunţat Primăria Râşnov, într-un comunicat de presă. 

În acelaşi comunicat de presă, Primăria Râşnov recunoaşte că vizitatorii care vin la Cetatea medievală nu apelează în mare măsură la liftul pe plan înclinat. 

„Trebuie menționat faptul că numărul de turiști care au vizitat Cetatea Medievală nu a fost afectat (…). Numărul de turiști care au folosit ascensorul pe plan înclinat în 2018 reprezintă 17 % din totalul turiștilor care au vizitat Cetatea Medievală“, precizează Primăria Râşnov.

Din datele prezentate de administraţia locală,  numărul turiștilor care au vizitat Cetatea Medievală Râşnov în anul 2018 a fost de 450.046, cu 30.000 mai mult decât s-au înregistrat la sfârșitul anului 2017. Anul trecut, numărul turiștilor adulți a fost de 305.592, iar al celor copii a fost de 144.455. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.