Numărul turiștilor care petrec sărbătorile pe rit vechi în Poiana Brașov a scăzut vizibil față de alți ani

Foto: Salvamont Poiana Brașov

Numărul turiştilor care petrec Crăciunul pe rit vechi în Poiana Braşov este mai mic decât în alţi ani, circa 35% din capacitatea de cazare a staţiunii fiind rezervată pentru zilele Crăciunului, a precizat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei de Turism din Poiana Braşov, Roxana Cojocea.

„Numărul turiştilor din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, care vin în Poiană să petreacă sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi, este mai mic faţă de anii trecuţi. Majoritatea celor care vin iubesc sporturile de iarnă şi îi vedem toată ziua pe pârtie. Cam 35% din capacitatea de cazare a staţiunii, care însumează 4.000 de locuri, a fost rezervată de aceşti turişti. Pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi numărul este şi mai mic, cu toate că, începând din 4 ianuarie 2019, preţurile la cazare au scăzut cu până la 15%. Doar la cazare sunt reduceri, pentru masă preţurile sunt la fel. O uşoară creştere a preţurilor la cazare va mai fi în perioada vacanţei elevilor de la începutul lunii februarie, după care iar vor scădea“, a spus sursa citată. 

Cojocea a adăugat că staţiunea este foarte aglomerată în aceste zile de turişti din România, care şi-au prelungit şederea pentru că vacanţa elevilor se încheie în 14 ianuarie şi majoritatea au venit însoţiţi de copii.

Şi la Predeal situaţia este asemănătoare. Turiştii care sărbătoresc pe rit vechi nu au rezervat foarte multe locuri în staţiune.

„Vedem că sunt mulţi turişti din Republica Moldova sau din Rusia pe pârtiile de schi, dar mulţi dintre ei nu au rezervat locuri în hotelurile din staţiune şi cel mai probabil stau la pensiuni din jurul oraşului Predeal. Oricum, se observă că numărul acestor turişti este în scădere faţă de alţi ani. În schimb, numărul turiştilor români este destul de mare şi probabil în weekend staţiunea va fi din nou foarte aglomerată“, a precizat, pentru AGERRES, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal, Cătălin Cîmpeanu.

Potrivit reprezentanţilor filialei ANTREC Braşov, turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia sunt cazaţi și în pensiuni din zona Bran-Moieciu-Fundata sau la Cheile Grădiştei, numărul fiind redus faţă de alţi ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.