Primarul Scripcaru vrea tren privat, fără staţii intermediare, între Braşov şi Bucureşti

Asociaţia formată de municipiile Bucureşti, Braşov şi Constanţa, denumitã „Axa BBC“, are în plan să introducă o cursă rapidă de tren, între Braşov şi Bucureşti. Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat zilele trecute că o astfel de cursă de tren ar face traseul până la Bucureşti mai repede cu o oră sau chiar o oră jumate faţă de alte trenuri existente acum, pentru că nu ar avea opriri în staţii intermediare.

„Vrem să introducem şi un concept propriu de mobilitate. Până vin chinezii să facă autostrada Comarnic – Braşov, vrem să introducem o cursă rapidă pe calea ferată Braşov-Bucureşti, fără oprire între staţii intermediare. În acest mod, se va economisi între o ora şi o oră jumătate”, a declarat Scripcaru.

Cursa despre care vorbeşte primarul ar urma să fie operată de o entitate privată, înfiinţată de cele trei municipii, care vor achiziţiona şi trenul.

În prezent, o cursă Inter Regio între Braşov şi Bucureşti, pe distanţa de 166 de kilometri, durează în jur de 2 ore şi 50 de minute. Nu se ştie ce calcule a făcut primarul Braşovului, din care i-a reieşit că o cursă rapidă între cele două municipii s-ar putea face cu o economie de timp de până la o oră jumătate, în condiţiile în care media de viteză pe unele porţiuni de cale ferată este cam de 30-40 km/oră. 

Pentru „Axa BBC“ înfiinţată de municipiile Bucureşti, Braşov şi Constanţa, Braşovul plăteşte în 2019 o cotizaţie de 154.000 de lei. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.