Sediul ISU Brașov nu mai corespunde normelor. Clădirile vor fi reabilitate cu bani de la bugetul local

Sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bîrsei“ Braşov va fi eficientizat energetic printr-o intervenţie complexă, estimată la 10,726 milioane de lei fără TVA. Contractul de lucrări a fost  scos la licitaţie pe platforma electronicaă SICAP, iar ofertele pot fi întregistrate până la data de 12 februarie. Intervențiile vor fi finanțate de la bugetul local, dat fiind că imobilul aparține municipiului Brașov. Inițial, Primăria anunțate să va veni cu un proiect pentru a obține finanțarea pe fonduri europene, însă acum a lansat licitația, cu finanțare proprie, întrucât investiția nu era eligibil. 
 
Lucrările de eficientizare energetică vizează imobilul reşedinţă al ISU Braşov (C1), Centrul judeţean de conducere şi coordonare a intervenţiilor (C2), garajul şi cazarea de trupă, sediul SMURD (C4) şi magaziile. Intervenţiile pentru aducerea structurii de rezistenţă a acestora la cerinţele impuse de normativele de stabilitate vor dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Trei luni este durata în care câștigătorul contractului trebuie să facă proiectul, iar 24 de luni, durata lucrărilor propriu-zise. 
 
Intervenţia la clădirile administrate de ISU de pe strada Mihai Vitează vine în urma unei expertize tehnice care a arătat că este nevoie de o eficientizare energetică dar şi de lucrări la fundaţii, pentru întărirea stabilităţii şi creşterea rezistenţei seismice. Construcţiile de pe strada Mihai Viteazu, aflate în proprietatea Municipalităţii, au fost construite în anul 1937 şi au trecut până acum prin mai multe etape de reparaţii, în perioada 1966 – 1990, după cum reiese din documentaţia ataşată anunţului de licitaţie de pe SICAP. Intervenţiile respective au fost însă de tipul reparaţiilor curente, menite să menţină construcţia în parametrii constructivi iniţiali şi să aducă unele îmbunătăţiri
minimale ale caracteristicilor termice. Specialiştii care au făcut expertiza au arătat însă că sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu mai corespunde acum, ca eficienţă energetică, de aceea şi costurile de întreţinere sunt mari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.