O parcare pentru care Predealul a primit bani europeni va fi construită în final cu fonduri de la bugetul local

Primăria Predeal va încerca să realizeze în șase luni o parcare pe care nu a reușit să o facă cu banii europeni primiți în anul 2013. La momentul respectiv, orașul Predeal a obținut o finanțare de 53,97 milioane lei, pentru modernizarea a două străzi, construirea a a trei parcări etajate și  a uneia terane. Din acestea, doar modernizarea celor doua străzi și amenajarea parcării terane a fost duse la capăt. La doua parcări etajate s-a realizat, parțial, structura de rezistență, iar la cea de-a treia s-au făcut doar unele săpături
 
Licitația de lucrări pentru această parcare de la Predeal a fost lansată zilele trecute, constructorii fiind așteptați să depună ofertele până la data de 25 ianuarie 2019.   Conform anunțului licitației, valoarea estimată a contractului este de 9.824.529 lei, fără TVA, iar constructorul desemnat în urma licitației va trebui să termine parcarea în termen de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.  Noua parcare va avea o capacitate de 257 de locuri, amenajate într-o construcție cu subsol, parter, două etaje și terase. Aceasta va fi dotată, printre altele, cu iluminat de siguranţă, instalaţie de detecţie şi alarmare la incendiu, televiziune cu circuit închis şi alte dotări. 
 

Nici Centrul SPA de la Predeal nu a fost terminat 

Pe lângă proiectul „Accesibilitate în zona turistică Clăbucet – Cioplea – Predeal”, primăria Predeal a obținut o finanțare prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 și pentru amenajarea unui centru SPA, dar nici construcția acestuia nu a fost terminată.  Conform proiectului, centrul ar fi trebuit să beneficieze de trei piscine, spaţii de relaxare, mai multe tipuri de saune (cu infraroşu, americană sau normală), băi de aburi, o grotă de gheaţă, trei piscine, un aqua parc, terenuri de squash, solar, săli de fitness, spinning, un cabinet medical, unul pentru tratamentul unghiilor, cabinete de masaj, solar, duş knippe sau duș vichy.  Valoarea lucrărilor la Centrul SPA se ridică la 44 de milioane de lei, din care 50%  era cofinanțarea europeană. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.