Brașovenii pot vedea America sălbatică la Alpin Film Festival. Fotografiile au fost realizate de brașoveanul Dan Dinu

Sursa foto: trailer „Road Trip 4 Nature – Parcurile americane”

Parcurile naturale din America, unele dintre cele mai spectaculoase și mai bine administrate din lume, vor putea fi admirate de brașoveni, într-o expoziție foto și un film documentat în cadrul festivalului Alpin Film Festival, ce se va desfășura în perioada 26 februarie – 3 martie, la Brașov, Predeal și Bușteni. 

Imaginile au fost surprinse de fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache, în  unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, dar și în câteva rezervații mai mici, dar interesante.  

Centrul Multicultural al Universității Transilvania: 50 de imagini, în format clasic și panoramic

În 28 februarie la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (clădirea Rectoratului din Livada Poștei), la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziției „Parcurile americane”, iar autorul fotografiilor, Dan Dinu, va povesti despre aventura din parcurile naționale americane. „Parcurile americane” vor putea fi „vizitate” între 26 februarie și 20 martie, de luni până vineri, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania (Rectorat, Bd. Eroilor nr. 29, parter) între 14.00-19.00. Expoziția însumează peste 50 de imagini, atât în format clasic cât și panoramic, ce ilustrează frumusețea peisajelor naturale întâlnite în rezervațiile americane, dar și diversitatea faunei prezente în acest loc. 

Cinema One: peisaje emblematice și animale carismatice din SUA 

În 1 martie 2019, la ora 19.00, la Cinema One Brașov (sala 1), aflat în cadrul Coresi Shopping Resort, va rula documentarul „Road Trip 4 Nature – Parcurile americane”, realizat de  Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, cei doi urmând a fi prezenți la proiecție, pentru a povesti despre aventura lor în „America sălbatică”. 

Un trailer al filmului este disponibil pe https://vimeo.com/286562774

Sursă foto: trailer „Road Trip 4 Nature – Parcurile americane”

Proiectul Road Trip 4 Nature, început în anul 2017, a fost realizat în cadrul Propark – Fundația pentru arii protejate Brașov, printr-un grant acordat de Ambasada Statelor Unite la București. 

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache sunt și autorii documentarului „Natura Brașovului”, un film despre despre ariile protejate ale județului Brașov și despre activitățile care se pot desfășura în ele. Documentarul a fost preluat și de Consiliul Județean Brașov, fiind prezentat la Târgul de Turism al României. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.