Brașoveanul Dan Dinu: „În Yellowstone am putut sta atât de aproape de bizoni încât le simțeam efectiv grandoarea”. Imaginile realizate de el au fost publicate de National Geographic  

Foto: Dan Dinu

 Unul dintre cei mai cunoscuți fotografi „wild” din România, brașoveanul Dan Dinu, a publicat în revista National Geographic mai multe fotografii spectaculoase realizate în parcurile naturale americane. El a realizat instantaneele în cadrul proiectului  Road Trip 4 Nature, început în anul 2017, printr-un grant din partea Ambasadei SUA la București. De asemenea, Dan Dinu a declarat pentru National Geographic că proiectul a beneficiat de susținerea  Fundației ProPark  Brașov, care – o să folosească materialele obținute în urma proiectului pentru campaniile și proiectele lor ce vizează protecția mediului.

Impresii din America

Într-un material publicat de www.natgeo.ro , Dan Dinu a prezentat și câteva impresii din călătoria în America:

  • „În Yellowstone am putut sta atât de aproape de bizoni încât le simțeam efectiv grandoare”.

  • „Atât timp cât turiștii respectă regulile parcului și umblă numai pe drumurile și potecile marcate, animalele nu au nicio problemă să ocupe restul peisajului rămas. Teama de om a dispărut aici, iar relația dintre turiști și animale este una extrem de interesantă. Un coiot, de exemplu, a vânat șoareci la doar câțiva metri în fața mea, fără a fi deloc stingherit”. 

  • „În Smoky Mountains am fost înconjurat la un moment dat de nu mai puțin de șase urși negri, în timp ce încercam să îi fotografiez”. 

  • „Probabil lucrul care m-a uimit cel mai mult, a fost să văd că o țară atât de dezvoltată și cu o populație atât de numeroasă, mai poate avea zone naturale sălbatice, în care animalele să trăiască nestingherite”.

Poveste a aventurii din America poate fi citită în două articole ilustrate cu foarte multe imagini în revista PhotoLife magazine:

Parcurile americane I – www.photolife.ro/PHLmagazine/PHLmagazine2017.pdf

Parcurile americane II – www.photolife.ro/PHLmagazine/PHLmagazine2018.pdf

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.