Muzica revine în Vulcanul stins de la Racoș. Programul complet al Festivalului „Sunetul Pietrei”

Muzica revine pe 3 august în vulcanul roşiatic din Complexul Geologic Racoş, unde doi soliști ai Operei Brașov, respectiv Sonia Hazarian (mezzosoprană) și Mihai Irimia (tenor), acompaniați de pianista Silvia Zervu ne vor duce cu gândul la milioane de ani în urmă când au avut loc primele erupţii vulcanice în această zonă. Concertul din vulcan va începe la ora 18.00 și este unul dintre punctele aflate pe agenda Festivalului „Sunetul Pietrei”, ce se va desfășura la Racoș în perioada 3 – 4 august. 



Un al doilea concert va fi duminică, începând cu ora 19.00, în curtea Castelul Sukosd-Bethlen, susținut de artiștii Operei Maghiare din Cluj-Napoca. 

Programul festivalului a fost anunțat miercuri, de președintele Asociației Carpaterra, Cătălin Cantor, organizatorul evenimentului. Acesta a precizat că au fost pregătite activități pentru toate vârstele, având în vedere că festivalul a fost gândit ca unul pentru familii, în care părinții și cei mici să petreacă câteva ore împreună. 

Programul festivalului 

Sâmbătă  

  • Orele 09.30 – 20.00: Târg cu produse specifice zonei. 
  • La ora 10.00,  în Turnul Domnişoarelor de la castel va fi inaugurată Expoziţia „Vulcanii Noştri”. Turnul amintit a fost igienizat recent, cu ajutorul unor voluntari  din Belgia. Expoziția va fi deschisă sâmbătă și duminică.
  • Orele 11.00 – 12.00 şi 15.00 – 16.00: Atelier pentru copii –  Castelul Sukosd Bethlen. Cei mici vor avea la dispoziție opt microscoape, astfel că vor putea descoperi detaliile petalelor, rocilor, fosilelor, nisipului și insectelor.
  • Orele  11.00 – 14.00: Excursie ghidată la Detunata din Racoș. Ghid va fi istoricul Ovidiu Savu de la Muzeul Casa Mureșenilor. Drumul de la puntea din Racoș până la Detunata merge în paralel cu Oltul și are o lungime de 4 km.  Zona este împădurită, astfel că celor care vor să meargă, organizatorii  le recomandă să poarte încălțăminte adecvată.   
  • Orele  16.00 – 17.00: Demonstraţie de sculptură în piatră a artistului Tamas Attila.  
  • Orele 18.00 – 19.00:  Concertul soliștilor de la Opera Brașov.
  • Orele 21.00 – 22.00: Curtea Castelului Sukosd Bethlen – Proiecția filmului „Parcurile americane” realizat de braşoveanul Dan Dinu şi de Cosmin Dumitrache.  

Duminică 

  • Orele 09.30 – 20.00: Târg cu produse specifice zonei. 
  • Orele 10.00 – 19.00: Expoziţia „Vulcanii Noştri”, în Turnul Domnișoarelor de la Castel. 
  • Orele 10.00 – 13.00:  Excursie ghidată va fi duminică, între o în Complexul Geologic Racoş. Ghid va fi gologul Ildiko Soos. 
  • 12.30 – 13.00: Demonstrație de dansuri tradiționale – Ansamblul Rozmaring
  • 19.00 – 20.00: Curtea Castelului Sukosd-Bethlen:  Concert Ansamblul Operettissimo.  Grupul este format din patru cântăreți ai Operei Maghiare din Cluj, doi violoniști și un pianist.

Evenimentul este organizat de către Asociația Carpaterra în cadrul proiectului „Vulcanul Racoșului – resursă de dezvoltare culturală”, în parteneriat cu Asociația Alsorakosért și cu sprijinul Zeolites Production și al Primăriei Racoș. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.