Consilierii locali PNL propun înființarea unei creșe la Grădinița nr. 9 de pe strada Aurel Vlaicu

Consilierii locali PNL Braşov solicită Serviciului Public de Administrare Creşe să vină cu o soluţie pentru înfiinţarea unei creşe sau a unor grupe de antepreşcolari, la Grădinița nr 9, de lângă fosta Scoală nr. 24, de pe strada Aurel Vlaicu nr. 26B.



 

Potrivit consilierului local Sebastian Rusu, în clădirea fostei şcoli au rămas patru săli libere, după mutarea Centrului de recuperare incluzivă hipoacuzici, iar acestea ar putea fi folosite pentru o creşă nouă sau pentru înfiinţarea unor grupe de antepreşcolari.

Sebastian Rusu (PNL Braşov): „O creşă în aceasă zonă este o solicitare cu care vin foarte des părinţii, la cabinetul meu de consilier local, de pe bulevardul Griviţei nr. 51 şi tocmai de acea, împreună cu colegii din Consiliul Local, am decis  să analizăm aceasta chestiune. Am discutat şi cu doamna directoare de la Grădiniţa nr. 9, acolo unde s-au eliberat câteva săli de clasă, precum şi cu doamna directoare a Serviciului Public de Administrare Creşe (SPAC) şi am ajuns la concluzia că există două variante – aceea în care să fie amenajate grupe de creşă sau aceea în care să fie amenajate grupe de antepreşcolari. În funcţie de opţiunea finală pe care se va merge, vom şti cine va administra aceste grupe, respectiv Serviciul de Creşe al Primăriei sau Inspectoratul Şcolar Judeţean“.

Din cele patru săli a câte 54 de metri pătraţi, eliberate deja la fosta şcoală de pe str. Aurel Vlaicu, cel puţin trei pot fi
folosite pentru creşă sau pentru grupele de antepreşcolari, cu atât mai mult cu cât ele au fost bine întreţinute, susține Sebastian Rusu. În cazul în care se vor înfiinţa grupe de antepreşcolari, acestea vor face parte din Grădiniţa nr. 9 şi vor putea primi copii cu vârste de 2 – 3 ani. În cazul în care se va merge pe înfiinţarea unor grupe de creşă, ele for fi administrate de SPAC şi aici vor putea veni şi copiii cu vârste sub 2 ani. 


 
Deocamdată, singura creşă din această zonă a oraşului este cea de pe strada Tudor Vladimirescu. Creşa nr. 5 de pe str. Tudor Vladimirescu este, de altfel, şi cea mai aglomerată dintre cele opt existente în municipiul Braşov, având 100 de locuri, toate ocupate.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.