Județul Brașov, absent de pe lista de candidați ai PNL pentru europarlamentare

Conducerea PNL va stabili în 15 februarie lista finală de candidați pentru alegerile europarlamentare din acest an. PNL Brașov nu va avea nici un membru pe listă.

Motivul oficial, anunțat de purtătorul de cuvânt al PNL Brașov, George Cornea, a fost că „nici un membru al filialei județene nu și-a manifestat intenția de candida a europarlamentare”. Dar, a promis deputatul PNL de Brașov, Mara Mareș, va fi un candidat al Regiunii Centru. 

Faptul că Filiala Brașov a PNL nu va fi prezenta pe lista de candidați pentru europarlamentare s-ar putea să-i coste pe liberalii brașoveni, pentru că adversarii politici vor specula din plin acest aspect. 

În primul rând, cum nici un membru PNL Brașov nu apare pe lista pentru europarlamentare, va fi destul de greu de mobilizat electoratul din județul nostru. În general, oamenii vor să voteze „oamenii locului” și îi privesc cu suspiciune pe cei „parașutați de București”. Rezultatul ar putea fi o „mutare” a voturilor către partidele de dreapta care propun pentru europarlamentare candidați din județul nostru. 

De asemenea, alegătorii din județul nostru consideră că Filiala Județeană Brașov este una „cu greutate” la nivel național și consideră că e normal ca un liberal brașovean să intre în cursa pentru europarlamentare. Cum acest lucru nu se întâmplă, oamenii vor fi tentați să creadă că, în realitate, PNL Brașov este o filială „de pluton”. Situația s-ar putea complica în interiorul PNL, pentru că nici acum nu se poate vorbi de o fuziune 100% între vechiul PNL și PDL. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.