FOTO. Cei doi vulturi de mare de la Zoo Brașov, în etapa de „tatonare”. Vor apărea și puii

Din această lună, la Zoo Brașov poate fi admirată o pereche de vulturi de mare. Femela a fost adusă încă de anul trecut, iar de puțin timp, în cușca ei a ajuns și masculul, astfel că familia se va mări, având în vedere că Grădina Zoologică Brașov este inclusă în programul de conservare al acestei specii vulnerabile. Deocamdată, cele două păsări par a fi în etapa de „tatonare”.

„Instituţia noastră a devenit grădină zoologică din România, care deţine o pereche reproducătoare de vulturi Steller şi participă la programul de conservare al acestei specii”, susține directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pânzaru.

Tot la Zoo Brașov vor apărea și pui de bufniță polară. În „casa” masculului adus anul trecut de la Menagerie du Jardin des Plantes Paris (Franţa), care va împlini anul acesta doi ani, a ajuns o femelă de aceeaşi vârstă, donată de Tierpark Hamm, Germania.

Grădina Zoologică Brașov poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9.00 și 20.00 (ultimele bilete se vând la ora 19.00). Lunea e „zi liberă” pentru animale, dar nu și pentru angajații Grădinii Zoologice, care au „program administrativ”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.