Guvernul a prelungit, prin OUG, termenul de depunere a declarației unice și a Formularului 230

Guvernul a prelungit, prin Ordonanță de Urgență, termenul de depunere a declarației unice. Inițial, termenul era 15 martie 2019, pentru declarația aferentă acestui an, însă în ultima perioadă, sistemul online de depunere a documentelor a fost blocat. 



 

Guvernul a anunţat că este o măsură luată în scopul încurajării conformării voluntare a contribuabililor persoane fizice şi în sprijinul organizaţiilor non-profit.

Declaraţia Unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează individual sau într-o formă de asociere venituri din România şi/sau străinătate şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale.

Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contibuţiile sociale datorate pentru anul trecut.

Totodată, măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să doneze 2% sau 3% din impozitul pe venit, dar şi al organizaţiilor neguvernamentale beneficiare, care colectează, centralizează şi depun formularul 230, potrivit Executivului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.