ANAF a publicat noua Declarație Unică pentru 2020. Vezi cum arată noul document

ANAF a publicat vineri noul formular editabil pentru Declarația Unică privind impozitul și contribuțiile pentru veniturile obținute de PFA și alte persoanele fizice din activități independente, drepturi de autor, chirii, dividende și alți contribuabili.(vezi aici PDF Inteligent)

Declarația se poate completa pe calculator și se poate depune onlineprin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro; sau prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat. Formularul se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Noul termen de depunere a Declarației Unice este 30 iunie 2020.

Forumularul prevede reduceri pentru cei care vor plăti până pe 30 iunie impozitele și contribuțiile pe anul 2019.

Din datele ANAF, în jur de un milion de români au obținut în anul 2019 venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri. Aceșta vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie – a anunțat MFP în 8 mai 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.