Încă 14 autobuze intră pe traseele RATBV, de mâine. La sfârşitul lunii aprilie va fi livrată întreaga comandă de autobuze Menarini

De mâine, alte 14 autobuze Menarini, de mărime medie, vor circula pe străzile din Brașov, astfel că în acest moment 49 dintre cele 105 autobuze noi, comandate din Turcia asigură transportul public în Brașov. În acest moment, mai sunt în garajul RATBV încă 14 autobuze medii care trebuie înmatriculate, iar ultimele 7 din lotul de autobuze medii vor fi livrate la începutul săptămânii viitore, a precizat primarul municipiului Bra;ov, George Scripcaru. 

„Până la sfârșitul lunii aprilie va fi livrat și lotul de 35 de autobuze articulate, de 18 metri, unele fiind deja la sediul importatorului din București. După punerea în circulație a celor 105 autobuze, vom trece la următoarea etapă de achiziție, cea a celor 32 de autobuze electrice și a celor 20 de autobuze electric-hibride, pentru care avem data limită de depunere a ofertelor în 3 mai. În paralel, se derulează procedurile pentru achiziția celor 26 de troleibuze, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, cu finanțare de la UE, prin POR, precum și evaluarea dosarelor pentru finanțarea nerambursabilă de la UE, tot prin POR, a achiziției de 25 de troleibuze, 10 autobuze hibrid și 20 de autobuze electrice, ultimele tot în parteneriat cu MDRAP. După cum am spus-o de nenumărate ori, din punctul meu de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Toate aceste achiziții înseamnă un pas important spre obiectivul nostru de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul George Scripcaru. 

 

În total, contractul cu compania Karsan din  Turcia prevede achiziţia a 30 de autobuze cu o lungime de 10,6 metri, 40 de autobuze de 12 metri şi 35 de autobuze articulate cu lungimea de 18 metri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.