Primarul Brașovului are un plan pentru rezolvarea problemei șanțurilor și gropilor „uitate” de rețeliști

Chiar dacă sunt obligați prin legislație să „readucă terenul la forma inițială” după intervenții, rețeliștii nu au prea respectat această regulă, iar pe străzile și trotuarele din Brașov au apărut șanțuri și gropi. Până acum, aceștia au fost avertizați sau sancționați de municipalitate, dar acum Primăria Brașov vrea să schimbe regulile. Mai exact, Primăria pregătește un proiect de hotărâre în care să se prevadă că „readucerea terenului la forma inițială”  va fi făcută de municipalitate, dar pe cheltuiala rețeliștilor.

„Având în vedere experiențele din ultima perioadă cu intervențiile rețeliștilor pe domeniul public, și, mai ales, cu refacerile pe care firmele cu care aceștia au contract le fac sau, mai bine spus, nu prea le fac, am luat decizia ca în următoare ședință Consiliului Local să prezint un proiect de hotărâre prin care rețeliștii să fie obligați să plătească primăriei refacerea terenului în urma intervenției lor, iar noi să executăm lucrările. Doar așa ne putem asigura că acestea se fac la timp sau că nu vom mai vedea cum zona în care ei au intervenit, după o perioadă, se lasă, pentru că nu a fost refăcută corect infrastructura străzii sau trotuarului”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru. 

Edilul a amintit că în ultimele luni au fost mai multe cazuri în care gurile de canal de pe unele străzi au devenit adevărate capcane pentru șoferi, pentru că rețeliștii nu le-au adus la nivel. De exemplu, pe strada Șt. O. Iosif, polițiștii locali brașoveni au semnalizat recent o gură de canal cu probleme. De asemenea, anul trecut, pe Bulevardul Alexandru Vlahuță, tot din cauza unei guri de canal care nu era „adusă la nivel”, șapte mașini s-au „rupt“ într-o singură seară, iar șoferii au organizat o mică revoltă. (Vezi detalii AICI și AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.