Record la Brașov. Peste 4.000 de locuințe noi, finalizate anul trecut. 2019 se anunță și mai promițător

Județul Brașov  a stabilit în 2018 un record în România, din punct de vedere al locuințelor nou construite și finalizate pentru a fi date în folosință.  Potrivit directorului Direcției Județene de Statistică, Ion Popescu, în 2018 au fost finalizate în județ 4.007 locuințe, cu 60% mai multe față de anul anterior, când au fost finalizate pentru a fi date în funcțiune 2.509. 



 

Cele mai multe, respectiv 3.481, au fost construite în mediul urban – majoritatea în municipiul Brașov, iar restul de 526 în mediul rural, în localități din jurul reședinței de județ, precum Sânpetru, Hărman, Cristian sau Bod.  

De asemenea, la sfârșitul  anului 2018 erau în cus de execuție 4.795 de locuințe.

Ca întindere, locuințele construite la Brașov au suprafața medie utilă de 104,8 metri pătrați.

Traseul ascendent ăn domeniul construcțiilor de locuințe s-a observat vizibil în 2018, când numărul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale noi a crescut cu 21,5% față de anul precedent. În 2017, în schimb, s-a înregistrat o scădere cu 4,1% a numprului de locuințe pentru care s-a emis autorizație, comparativ cu anul precedent.

Anul 2019 se anunță unul la același nivel, cel puțin, spune Ion Popescu, directorul Direcției Județene de Statistică. În luna ianuarie au fost emise 81 de autorizații de construire, pentru clădiri rezidențiale colective, în județul Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.