Un funcţionar de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a vrut să își rotunjească veniturile. Procurorii DNA l-au prins când lua mită 

Un funcţionar al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Brașov a  fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie din Târgu Mureş, în timp ce lua o mită de 4700 lei. 
 

Mai exact, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA),  în cursul lunii martie 2019, cu ocazia unui control ce se desfășura la o societate comercială, Popa Dumitru, referent superior în cadrul DGRFP Braşov, a pretins, cu titlu de mită, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul favorizării firmei respective, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecții fiscale privind activitatea desfășurată de agentul economic pe ultimii 5 ani. „În acest context, la data de 14 martie 2019, inculpatul a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 lei (puţin sub 1.000 euro, având în vedere că în 14 martie un euro era 4,764 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicat.   
În aceste condiţii, Serviciul Teritorial Târgu Mureș al DNA a dispus declanșarea acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 martie 2019, a funcţionarului de la DGRFP Braşov. Acestuia i s-a atras atenţia că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu  arestul la domiciliu sau măsura arestării preventive.  „Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.