Cum ar trebui să arate Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov în 2020. Managerul Călin Cobelschi a prezentat viitoarea structură, după întâlnirea cu ministrul Sănătății

Până în 2020, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov trebuie să se modernizeze vizibil, plecând de la o nouă Unitate de Primiri Urgențe și o reorganizare a pavilioanelor, până la dotarea cu echipamente de ultimă generație, a secțiilor.  
 


 
 
„Brașovul trebuie să înceapă să reprezinte ceva pe harta țării, din punct de vedere medical. 
 Până acum, Guvernul a făcut unele investiții aici, anul trecut Maternitatea s-a finalizat prin fonduri de la Banca Mondială, iar la Spitalul Județean s-a montat și un aparat de RMN. Azi am venit să anunț că am semnat contractul pentru noua UPU că vor mai veni și alte noutăți la Spitalul CLinic Județean de Urgență Brașov și la spitalele suport din județ“, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la vizita pe care a susținut-o marți la Brașov. 

Viitorul apropiat: Structură nouă, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, cu mai multe paturi de ATI

În 2020, Spitalul Clinic Judeţan de Urgenţă va trebui să aibă altă faţă, atât ca structură, cât şi ca dotări.
Pentru început, chiar din această lună, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va avea 40 de paturi de ATI, ceea ce înseamnă o dublare a numărului actual, din Pavilionul Central. Ministrul Sorina Pintea a declarat luni că va semna ordinul pentru încă 20 de paturi, imediat ce va primi documentaţia privind noua structură a spitalului, propusă şi aprobată de autorităţile  de la Braşov. Cred că săptămâna viitoare voi avea modificarea de structură a spitalului, pe care o voi aproba imediat”, a spus ministrul Sănătăţii.
 


 
 
Pentru aceste paturi însă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va renunța la cinci săli de operație, urmând să rămână cu zece, după cum a precizat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
 
Potrivit dr. Florin Orţan, senator de Braşov, această reducere a numărului de săli de operaţii nu va aduce neapărat o scădere a calității serviciilor medicale. „Avem acum 15 săli subutilizate şi subdotate. Comparativ, Spitalul de la Târgul Mureş, care are un acracter regional, are 17 săli, în condiţiile în care are toate specialităţile“, a argumentat dr. Orțan.
 
O altă noutate, pentru structura spitalului, va fi şi înfiinţarea unei săli de Chirurgie cardiacă, tot cu această ocazie.
 


  

După finalizarea lucrărilor de modernizare la Corpul B urmează reașezarea secțiilor

 
Până la finalul anului următor va fi realizată noua UPU, într-o clădire ce va fi ridicată în curtea spitalului, iar alte
alte secţii, răsfirate acum în diferite pavilioane, vor fi readuse în clădirea centrală.
 
„În Pavilionul Central vor fi aduse secţiile cele mai importante, care necesită terapie intensivă, printre
care Hematologia, Internele, Cardiologia. De la staţionalul «Mârzescu» vom încerca să mutăm, la Tractorul secţia de Oftalmologie şi secţia de ORL, pentru că  clădirile actuale nu mai îndeplinesc conditiile de funcţionare, neavând lift şi alte dotări”, a explicat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Călin Cobelschi.


La staţionarul Tractorul este planificat un al doilea pol medical, după cel de la pavilionul Central, a explicat dr. Călin Cobelschi. „Vom avea aici 20 de paturi pentru ATI, secţii de urologie, dializă sau
nefrologie şi ORL“. La Pavilionul „Mârzescu“ va rămâne doar o secţie de oncologie, iar la Astra, o secţie de
cronici pentru cardiologie, Internele şi specialităţile mai mici. 
 

Aproape 15 milioane de lei pentru echipamente, în 2019 

Anul viitor, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov ar trebui să arate mai bine și din punct de vedere al dotărilor. După ce anul trecut, unitatea medicală a primit un RMN, în acest an Ministrul Sănătății alocă suma de 13,5 milioane lei pentru achiziția de echipamene moderne și dotări. Suma reprezintă co-finanțarea de 90% asigurată Minister pentru achiziția de echipamente, 10% (1,3 milioane lei), urmând să fie asigurat de Consiliul Județean. 



 

Cu aceşti bani vor fi amenajate, printre altele, blocurile operatorii, secţia ATI sau secţia de Cardiologie, printre echipamentele de elită ce vor fi achiziţionate fiind un angiograf în valoare de 5 milioane lei şi un turn de laparoscopie.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.