FOTO. 13.000 de tone de gunoi, strânse din Brașov în „Luna curățeniei”

În perioada 11 martie – 19 aprilie, la Brașov se desfășoară „Luna curățeniei”, ocazie cu care se derulează o amplă  acţiune de salubrizare a domeniului public şi privat, în toate cartierele municipiului.

În perioada 15 martie– 8 aprilie, cele două societăți au acționat zilnic cu aproximativ 140-160 oameni. Până acum, de la populație s-a colectat o cantitate totală de 9.000 tone de deșeuri, iar de pe domeniul public s-au strâns aproximativ 4.000 tone de gunoi.

S-au desfășurat activități specifice, respectiv ras rigole, măturat manual, măturat mecanic, stropit carosabil, spălat carosabil și trotuare, măturat parcări de reședință, greblat zone verzi și locuri de joacă, colectat și transportat deșeuri.

Pe arterele principale s-au efectuat și operațiuni de spălat stâlpi, lise și alte elemente de semnalizare rutieră. S-a intervenit pe DN 1 (spre Predeal și spre Ghimbav), DN13  – ras rigole, spălat lise, măturat mecanizat, curățat guri de scurgere, întreținere aliniamente; Cimitirele Municipal și Șprenghi – măturat alei, greblat zone verzi. Pe Drumul Poienii s-au curățat rigolele și curățarea șanțurilor de scurgere a apelor pluviale.

 De asemenea, au fost salubrizate cursuri de apă – Timiș, Canal Timiș, Bârsa, în sensul îndepărtării depozitărilor accidentale.

Pe marginea căilor ferate au fost strânse gunoaiele.  

Totodată, a fost salubrizată zona Turnului Alb si Turnului Negru, montat coșuri de gunoi în zonă.

În cartiere Florilor, Brașovul Vechi, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Centru, Astra I, II, III s-a făcut deja curățenia de primăvară, iar acum astfel de intervenții se fac în Scriitorilor, Noua, Poiana Brașov. În următoarea perioadă se va face curățenia de primăvară în Craiter, Triaj, Stupini, Șchei și Răcădău.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.