FOTO. Marș pentru aer curat în centrul Brașovului. Puțini participanți, dar premianți, spun organizatorii

Aproximativ 15 brașoveni de toate vârstele au participat sâmbătă, pe ploaie, la un marș pentru aer curat, pe traseul Piața Sfatului – Prefectura Brașov. Prin acest gest, oamenii au vrut să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește calitatea aerului și efectele pe care poluarea le are asupra sănătății umane.



 

„Evenimentul este o prefață a unui proiect mai amplu, ce vizează elaborarea unor politici publice privind calitatea aerului. În România mor anual 25.000 oameni din cauza afecțiunilor pulmonare cauzate de poluare. Brașovul este  în top 5 în ceea ce privește poluarea.  Vorbim de un Brașov poluat, de o Românie poluată, de o lume poluată și trebuie făcut ceva pentru limitarea acestei probleme. Vrem acum să tragem un semnal de alarmă privind cauzele poluării”, a declarat Bogdan Mihu, unul dintre organizatori. 

Pe de alta parte, el a precizat că în ultimii ani, autoritățile au început să acorde o mai mare importanță protecției mediului, interesul crescut pentru campaniile de plantare fiind un indicator în acest sens.  Despre numărul mic de participanți la marș, el a afirmat că cei prezenți „sunt premianți. Trebuie început de undeva”. 



 

La marșul pentru un aer curat a participat și un canadian, stabilit de 11 ani la Brașov. Acesta vine din Columbia Britanică, de pe malul Oceanului Pacific unde, a precizat el, „aerul este mai curat și se iau măsuri pentru reducerea poluării  După 11 ani aici, văd că problemele s-au agravat. Uneori se vede smog spre Râșnov”. 

După marș, la ora 14.00, la sala Patria, s-a desfășurat o dezbatere publică despre praful și mirosurile din Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.