Directorul APM Brașov: „Per ansamblu, respirăm un aer curat”

„Per ansamblu, respirăm un aer curat”, a anunțat miercuri directorul Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă, după ședința Colegiului Prefectural.



El a amintit că anul trecut au fost aprobate planurile de calitate a aerului pentru municipiul Brașov și Județul Brașov, iar implementarea acestora este monitorizată permanent. Totodată, reprezentantul agenției a precizat că „monitorizăm calitatea aerului şi prin staţiile de monitorizare şi prin analize în laboraturul nostru de referinţă. La modul general, calitatea aerului se încadrează în parametri, cu mici fluctuaţii în anumite zone şi în anumite perioade. Per ansamblu, respirăm un aer curat”, a declarat Băncilă.

 

Reprezentantul APM Brașov a mai spus că dintre cele cinci staţii de monitorizare calităţii a aerului din judeţul Braşov: „Patru dintre ele sunt parametri optimi, iar a cincea va fi pusă în funcţiune, astfel încât să fie la nivelul standardelor în domeniu. Cele
patru funcţionale sunt cele din aglomerarea Braşov, iar la cea de la Fundata mai trebuie schimbate analizoarele”.



Potrivit sursei citate, în zonele foarte aglomerate din Braşov, în anumite intervale de timp se mai înregistrează depăşiri în ceea ce privește zgomotul, dar a anunțat că „împreună cu specialiştii din Comisia de Circulaţie a municipiului Braşov şi cu celelalte instituții abilitate se gândeşte o strategie de fluidizare a traficului”.
Despre mirosurile din Brașov, Băncilă a afirmat că „acestea vin de la mai multe surse, Garda de Mediu merge pe teren şi îşi face datoria”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.