„Ogarii” de la Garda de Mediu Brașov au alergat zi lumină după miros. Au găsit zona de unde vine mirosul

Mirosul din Braşov i-a pus pe jar pe comisarii Gărzii de Mediu Brașov.  Cum instituția nu deține aparatură care să permită măsurători de finețe, singura modalitate de identificare a sursei mirosurilor a fost deplasarea în teren și „adulmecarea” aerului.



Acest lucru a fost făcut miercuri, fiind verificate mai multe „piste”, fără a se putea identifica locul de unde vine mirosul în oraș. Ieri, comisarii de mediu au verificat depozitul ecologic de deșeuri, punctul de lucru al unui salubrizator de pe „ocolitoarea mică”, dar și alte firme. Verificările au fost oprite când a venit noaptea.

„Conform constatărilor, mirosurile vin de pe terenurile dinspre Săcele”, a declarat joi seara șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv. 

De altfel,  mirosul este o enigmă și pentru Agenția pentru Protecția Mediului, având în vedere că echipamentele de monitorizare nu au „dat alarma”: Cauza mirosului din Brașov nu a fost descoperită nici de senzorii Agenției pentru Protecția Mediului. Ce soluții are totuși APM Brașov, vedeți AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.