O grădiniță nouă, cu maxim 100 de locuri, va fi construită în zona de dezvoltare Coresi-Avantgarden din Brașov. Primăria speră se obţină banii europeni pentru finanțarea lucrărilor

Primăria municipiului Brașov a emis autorizația de construire pentru ridicarea unei noi grădinițe în oraș. Grădinița va fi construită în zona Tractorul-Coresi, în termen de 24 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, pe un teren de 700 de metri pătrați, pus la dispoziție gratuit de un dezvoltator imobiliar din zonă.



 

Viitoarea grădiniță va avea 100 de locuri, iar potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați printr-o Hotărâre a Consiliului Local, din octombrie 2018, valoarea estimată a investiției este de a 3,97 milioane lei inclusiv TVA. Din această sumă costurile de construcție și montaj sunt de 2,85 milioane lei (inclusiv TVA). 

Pentru această investiție, Primăria Brașov are în vedere obținerea unei finanțări europene prin Programului Operaţional Regional 2014- 2020, iar în acest an speră să fie semnat contractul de finanțare. 

Grădinița va avea o suprafaţa construită de 279 mp şi suprafaţa desfaşurată de 768 mp. Conform documentației aprobate de Consiliul local, clădirea va avea fațada principală către Sud, ceea ce va conferi orientare optimă tuturor spaţiilor de locuire destinate copiilor. Spaţiile interioare propuse sunt cinci săli de grupă, grupuri sanitare la fiecare două grupe, oficiu, vestiar, spălătorie, o grupă multifuncţională, sală pentru educatoare, sală de mese care va avea acces direct la bucătărie cu spaţii tehnice aferente şi două ieşiri de evacuare, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. Instalaţiile de iluminat interior vor fi concepute astfel încât lumina să fie suficientă și confortabilă și vor fi prevăzute cel mai probabil cu corpuri de iluminat de tip LED. Încălzirea se va face prin pardoseală.



 

Pentru sala multifuncţională de la etajul 2 se prevede un sistem de ventilare şi climatizare cu recuperare de căldură, iar pentru grupurile sanitare, un sistem independent pentru fiecare grup sanitar prin câte un ventilator care evacuează aerul în exterior, acesta fiind declanșat și oprit de întrerupătorul de iluminat. Centrala de detecție și semnalizare la incendii va supraveghea toate spațiile spaţiilor cu detectoare automate și va cuprinde și detecția semnalizarea unor scăpări de gaz metan în spaţiul tehnic de la demisol. 

Grădinița va avea un loc de joacă în exterior, o alee carosabilă pentru accesul aprovizionării precum şi o platformă pentru colectarea deşeurilor, respectiv curăţarea pubelelor. Restul spaţiului va fi amenajat ca spaţiu verde.



 

Clădirea va fi deservită de 16 persoane,  dintre care 10 educatoare și îngrijitoare pentru copii, o asistentă medicală, un angajat pentru curățenie/spălătorie, doi angajați la bucătărie, un casier și un director. 

Noua grădiniță de pe strada Ioan Popasu va deservi zona din Brașov cu cea mai rapidă dezvoltare din ultima perioadă, respectiv zona Coresi – Avantgarden din Tractorul, care în prezent nu dispune de facilități pentru educația, supravegherea și îngrijirea copiilor. 



 

Cele mai apropiate grădinițe sunt: Grădinița cu program normal nr. 35 (str.Bronzului nr. 5); Grădinița cu program prelungit nr. 34 (str.Turnului nr.2); Grădinița cu program prelungit nr.33 (str. Olteț nr.11); Grădinița cu program normal nr. 32 (str. Olteț nr.1). Aceste unități funcționează la capacitate maximă și nu au posibilitatea să preia suplimentar preșcolari din zona nou construită.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.