Veniturile RATBV vor fi „rotunjite” de la bugetul local al municipiului Brașov cu aproximativ 50 milioane de lei

Operatorul local de transport RATBV SA va benefica de o finanțare consistentă de la bugetul municipiului Brașov pe anul 2019. Practic, RATBV estimează pentru acest an venituri totale în valoare de 112,175 milioane lei. Ar fi impresionant… dacă suma ar veni, în totalitate din vânzarea de bilete și abonamente la preț întreg.
 


 
 
Din aceste venituri însă, aproximativ 50 milioane lei (aproape 45 %) vor fi alocate de la bugetul local, reprezentant subvenții pentru acoperirea diferenței dintre costul unei curse și prețul final plătit de călători și contravaloarea facilităților acordate unor categorii de călători (abonamentele pentru elevi, facilitățile pentru vârstnici etc). 
 
În cea ce privește cheltuielile, RATBV estimează că în 2019 acestea se vor ridica la 111.572 milioane lei, ceea ce înseamnă că anul acesta societatea va avea și un profit, de aproximativi 600.000 lei, un lucru care pentru operatorul de transport public este o noutate, dat fiind că anii anteriori a trecut prin situații financiare sensibile.
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.