Cartierul Avantgarden Bartolomeu va avea grădiniță sau creșă. Cetățenii vor stabili ce vor cu prioritate

În cartierul Bartolomeu, zona Avantgarden, se va construi o unitate de învățământ. Reprezentanții Municipalității și cei ai dezvoltatorului imobiliar din zonă au ajuns la un acord privind trecerea ân domeniul public a unui teren, cu această destinație. Terenul în cauză se află între străzile Egretei și Pelicanului. 



 

,,Am avut zilele acestea o nouă discuție cu reprezentanții dezvoltatorului imobiliar din Bartolomeu cu privire la necesitatea construirii unei creșe sau grădinițe în această zonă. De data aceasta am ajuns la un acord, astfel că dezvoltatorul Avantgarden va ceda domeniului public o suprafață de teren, situată între străzile Egretei și Pelicanului, pe care noi vom construi o creșă sau o grădiniță. Pentru a stabili destinația exactă a terenului, creșă sau grădiniță, vom avea discuții și cu cetățenii din această zonă. Deja cei de la Avantgarden au înregistrat la notar un angajament pentru trecerea acestui teren în domeniul public, iar în perioada următoare dezvoltatorul va face dezmembrarea terenului, după care vom înainta Consiliului Local proiectul de trecere a terenului în domeniul public“. a declarat primarul George Scripcaru.

Imediat după stabilirea acestor detalii urmează lansarea licitaţiilor pentru proiectare. 

„Sper ca în câteva luni să putem lansa licitația pentru proiectare, pentru ca anul viitor să putem lansa licitația pentru execuție. Mă bucur că încep și dezvoltatorii să înțeleagă că nu le pot oferi clienților lor doar niște pereți la un bloc, ci trebuie să le ofere și facilitățile pe care le presupune un oraș ca Brașovul,” a mai spus primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.