Alianța 2020 USR PLUS solicită Primăriei Brașov să suplimenteze cabinele de vot din unele secții de votare

Alianța 2020 USR PLUS a trimis către Primăria Brașov o solicitare privind suplimentarea cabinelor de vot în secțiile de votare. 

Solicitarea a fost făcută în urma semnalelor primite din partea a numeroși cetățeni și a reprezentanților Alianței 2020 USR PLUS în secțiile de votare, conform cărora, în unele secții, cetățenii sunt nevoiți să aștepte la coadă cu orele, pentru a putea vota. „Ne-au fost semnalate și cazuri în care cetățenii au renunțat la a vota din cauza timpului prea mare de așteptare.  Menționăm că există secții de votare în care se află numai 3 cabine de vot, deși sunt disponibile 5 ștampile. În aceste secții, se poate suplimenta numărul de cabine de vot de la 3 la 5, astfel încât toate cele 5 ștampile să poată fi utilizate în același timp“, au pecizat reprezentanții Alianței.



Allen Coliban, coordonator campanie din partea USR Braşov: „Este inadmisibil să existe secții de votare în care sunt mai multe ștampile decât cabine de vot, iar oamenii să stea cu orele la coadă pentru a vota. Solicităm Primăriei să dispună de urgență suplimentarea cabinelor de vot în aceste secții. Este o măsură simplă, fără îndoială absolut necesară și care poate fi pusă în aplicare de îndată“.

Nicolae Stoica, coordonator campanie din partea PLUS Braşov: „Administrația locală trebuie să se asigure că cetățenii își pot exercita dreptul la vot, care este un drept fundamental. Este de neînțeles de ce nu s-au dispus măsurile necesare imediat ce s-a constatat prezența ridicată la vot și cozile care s-au format în secțiile de votare. Rugăm Primăria să intervină de urgenţă pentru remedierea situației“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.