Anchetă la Predeal, după ce pe listele de susţinători ai ALDE au fost semnalate şi nume ale unor persoane decedate

Poliția din Predeal a deschis un dosar de cercetare în urma unor sesizări în care era semnalat faptul că pe listele de susținători ai ALDE pentru alegerile europarlamentare ar exista semnături false, inclusiv ale unor persoane decedate, transmite Mediafax. Anchetatorii au cerut Biroului Electoral listele respective, motivând că există indicii rezonabile privind săvârșirea de infracțiuni.
 


 
 

Poliția din Predeal face cercetări într-un dosar penal in rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” în urma unor sesizări potrivit cărora primarul interimar al orașului a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale ALDE la alegerile pentru Parlamentul European, în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate sau ale unor persoane care declară că nu au semnat.

 
Anchetatorii au cerut Biroului Electoral Central, printr-o adresă oficială, listele respective. „Prin ordonanţa din data de 02.05.2019, a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de (…). În fapt s-a reţinut că primarul interimar al staţiunii Predeal a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale partidului ALDE la alegerile pentru Parlamentul European din 26.05.2019 în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate anterior datei de semnare a listelor, iar numiţii (…) au afirmat că nu au semnat niciodată listele pentru alegerile europarlamentare. În urma cercetărilor în cauză există indicii rezonabile cu privire la săvârşirea infracţiunii pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem şi sunt temeiuri de a se crede că unele înscrisuri aflate în posesia Biroului Electoral Central, pot servi ca mijloc de probă în cauză (…)”, se arată în solicitarea transmisă de Poliția Predeal către BEC.
 
Biroul Electoral Central a aprobat solicitarea și a decis să pună la dispoziția anchetatorilor 7 liste, care au fost întocmite în data de 15 martie și conțin, în total, 70 de semnături.
 


 
 
Președintele ALDE Brașov, Daniel Zamfir, a declarat că nu știe ce s-a întâmplat la Predeal, însă, dacă într-adevăr există nereguli, vinovatul trebuie să plătească. „Nu știu ce s-a întâmplat la Predeal, eu am preluat organizația, practic, în plină campanie de strângere a semnăturilor. Nu am nicio implicare în cazul acesta. Acum, dacă se va constata că există ceva nereguli acolo, cine le-a făcut trebuie să plătească. După cum știți, aceste liste sunt semnate de cel care le-a întocmit”, a declarat Zamfir.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.