Președintele CJ Brașov: „Banca Mondială, Compania Națională de Investiții sau Programul Național de Dezvoltare Locală nu sunt proprietatea Guvernului României”

După ce a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 pentru proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență”, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, i-a luat în colimator pe cei care „spun că au făcut tot felul de lucruri” pentru Sănătatea brașoveană. Sugestiile lui Vestea au mers spre partidul de guvernare dar și către fosta conducere a CJ.



„Eu cred că Banca Mondială, Compania Naţională de Investiţii sau Programul Naţional de Dezvoltare Locală nu sunt proprietatea Guvernului României şi nu a venit cineva cu ele de acasă. Nu te ia cineva de mână şi îţi dă bani, fără ca tu să te implici. Trebuie să pregăteşti dosare pentru a obţine banii. Dacă nu ai pregătite studii de fezabilitate, dacă nu ai documentaţii dacă nu răspunzi la clarificări, dacă nu te zbaţi, nu ai cum să beneficiezi de o finanţare”, a declarat Veștea.

El a amintit că „pentru a putea beneficia de finanţare prin Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea Corpului B al Spitalului Judeţean Braşov, am început demersurile încă din anul 2016 şi am pregătit un biblioraft de documente. Cred că sunt oameni care nici măcar nu ştiu unde este sediul Companiei Naţionale de Investiţii şi vor să îşi asume că ei au făcut acest lucru, atâta timp cât noi, ca şi administraţii publice judeţene ne zbatem să accesăm fiecare bănuţ”.



 

De altfel, președintele Consiliului Județean Brașov a precizat că proiectul de reabilitare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov proiect se regăseşte în „fişa de sinteză” aprobată printr-un ordin am ministrului Dezvoltării Regionale emis la finalul anului 2016, în perioada Guvernului Cioloş.

Pe de altă parte, șeful Executivului județean a declarat că la nivelul Consiliului Județean Brașov, „în perioada de programare 2003 – 2013 nu a existat interes pentru accesarea banilor europeni pentru astfel de investiţii. Acum, Consiliul Judeţean Braşov este campionul Regiunii 7 Centru în ceea ce priveşte obţinerea finanţărilor europene pentru astfel de investiţii (…) Vorbim de aproape 300 de milioane de lei pe care judeţul Braşov i-a accesat prin programe europene, pentru modernizarea unor drumuri judeţene. Dacă noi am primit anul acesta 6,8 milioane de lei de la Guvern pentru drumuri, sumă care nu ne ajunge nici măcar pentru cofinanţare proiectelor europene, în câţi ani am putut strânge toate aceste sume pentru a putea finanţa un proiect de pe fonduri europene, dacă am fi avut aceeaşi neglijenţă?”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.