Transport gratuit pentru biciclete, pe linia RATBV Livada Poștei – Poiana Brașov

Din 1 iunie, toate autobuzele care circulă pe traseul Livada Poștei –  Poiana Brașov vor avea montate sisteme de transport pentru biciclete, pe tot parcursul săptămânii, iar transportul va fi gratuit. În cazul în care numărul solicitărilor va crește, primarul Brașovului, George Scripcaru a anunțat că „vom veni și cu alte soluții pentru această activitate”. Aceste autobuze vor circula cel puțin până la sfârşitul lunii septembrie. 

În 2018, RATBV a asigurat transportul bicicletelor doar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, un transport pe oră, contravaloarea serviciului fiind de 5 lei/bicicletă.

Detalii transport biciclete:

  • Au fost montate trei suporturi de biciclete pe trei autobuze Menarini de 12 metri. Pe fiecare suport se pot urca/ancora trei biciclete. Suporturile sunt omologate, nu prezintă riscuri pentru siguranța bicicletelor.
  • Urcarea/coborârea bicicletelor pe/de pe suporturi se face exclusiv de șoferul autobuzului.
  • Serviciul este gratuit.
  • Cei care vor să beneficieze de acest serviciu trebuie să se prezinte în capătul de linie din care se face îmbarcarea cu 10 minute înainte de ora plecării în cursă a autobuzului.
  • RATBV are asigurare pentru transportul bicicletelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.