BRAȘOV. 20 de elevi de nota 1.00 la Evaluarea Națională. Majoritatea vin de la școlile din mediul rural, însă rezultatele slabe nu lipsesc nici de la școlile de la oraș. Rezultatele Evaluării Naționale, AICI

20 de elevi de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în această sesiune s-au prezentat la examene fără a fi capabili să rezolve niciuna dintre cerințele evaluării, nici la Limba și Literatura Română, nici la Matematică. 

Ei au obținut media 1.00 la Evaluare, având aceeași notă, la ambele examene. Ei, fie au dat foaia goală, fie nu au reușit să rezolve nicio cerință. 



Cele mai multe medii minime, respectiv 4, au fost acordate unor elevi de la școlile gimnaziale din Crizbav și din Budila. De asemenea, doi elevi de la Școala gimnazială din Hărman au fost notați cu 1.00 la ambele examene. 

Tot 1.00 au obținut câte un elev de la Liceul „VIctor Jinga“ Săcele, „George Moroianu“ Săcele, Școala „Peter Tahl“ din Râșnov și școlile din Prejmer, Mândra, Lunca Câlnicului, Veneția de Jos, Sohodol, Hărman, Drăguș și Zizin. 

Reamintim că, la Evaluarea Națională 2019, 11 elevi din județul Brașov au obținut media maximă, 6 dintre ei fiind de la Colegiul Național „Andrei Șaguna“. 

Per total, 2288 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională în această sesiune au obținut medii generale peste 6.00.  1.046 de elevi care au susținut examenul au obținut note între 1.00 șo 5.00, iar 191 au absentat. 



REZULTATELE complete după medii, unități școlare și nume pot fi accesate AICI. 

Media obținută la Evaluarea Națională este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal, contând în proporție de 80%, restul de 20% fiind reprezentat de media anilor de studii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.