Cetățenii pot propune soluții pentru îmbunătățirea traficului rutier în Zona Metropolitană

Primăria municipiului Braşov a declanşat consultarea publică a cetăţenilor, cu privire la obiceiurile de mobilitate pe care le au. Astfel, braşovenii sunt invitaţi să completeze un chestionar online, prin care să arate cum percep traficul în oraş, cu ce probleme se confruntă şi ce soluţii cred că ar optimiza circulaţia în municipiul Braşov.

„Am demarat consultarea populaţiei cu privire la traficul din Braşov, pentru alegerea soluţiilor care să ducă la îmbunătăţirea lui. Această consultare publică nu doar că este o etapă necesară în elaborarea unui astfel de studiu, ci, poate mai mult de atât, este imaginea pe care o au braşovenii despre traficul de astăzi şi cum ar trebui să arate cel de mâine. După cum precizam şi la momentul semnării contractului cu Search, acest studiu va sta la baza actualizării Planului Urbanistic General, pentru care am demarat deja procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare. Până la aprobarea PUG-lui, acest document, prin imaginea actuală a traficului din zonele pe care le analizează, va reprezenta fundamentul pentru deciziile pe care le vom lua pentru a descongestiona traficul dintr-o anumită zonă, pentru a creşte mobilitatea şi, implicit, pentru a reduce poluarea”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Chestionar cu trei componente

Chestionarul, care poate fi găsit şi pe site-ul Municipalităţii, www.brasovcity.ro, se adresează tuturor locuitorilor Zonei metropolitane Braşov şi include trei componente. Prima se referă la descrierea călătoriilor zilnice cele mai frecvente, a doua componentă permite semnalarea unor probleme de fond privind circulaţia din municipiul Braşov, iar cea de a treia colectează sugestii de îmbunătăţire a circulaţiei. Informaţiile obţinute în cadrul acestei anchete sunt strict confidenţiale şi vor fi utilizate strict la dezvoltarea modelului de transport ce va fundamenta studiului de trafic, precum şi la elaborarea soluţiilor din cadrul proiectului.

Informaţiile din chestionar vor fi folosite la actualizarea studiului de trafic
Chestionarele pot fi completate până la data de 7 iulie 2019. Studiul este SC Sigma Mobility Engineering SRL, subcontractată de SC Search Corporation SRL, care a câştigat contractul de 628.627 de lei fără TVA, pentru actualizarea studiului de trafic aferent municipiului Braşov. Studiul de trafic, document de fundamentare pentru Planul de Urbanism General necesită o abordare integrată, transparentă şi participativă şi are la bază, în general, un model de transport. Documentul va fi realizat în 12 luni, pe mai multe zone, respectiv Zona Centrul Istoric şi Cartierul Prund-Şchei (studiu livrabil în trei luni şi jumătate de la semnarea contractului), Zona Centrul
Nou, cu străzile 15 Noiembrie, Mihail Kogălniceanu, Zizinului, Hărmanului (studiu livrabil în cinci luni de la semnarea contractului), zona Tractorul (studiu livrabil în 6 luni de la semnarea contractului) şi întregul Studiu de Trafic al municipiului Braşov, cu concluziile întregii arii studiate, care se va preda în 12 luni de la semnarea contractului.

Studiul de trafic al municipiului Braşov trebuie să analizeze impactul asupra traficului rutier din aria studiată şi să prezinte măsurile necesare fluidizării şi descongesionării nodurilor de circulaţie care prezintă probleme. De asemenea, trebuie să prezinte reorganizări ale circulaţiei şi reconfigurări de intersecţii şi zone adiacente, după caz, ţinând cont de modernizarea străzilor până la această dată şi a sensurilor giratorii existente, să extindă sistemul de management al traficului prin integrarea unor noi intersecţii semaforizate, după caz.
Documentul trebuie, de asemenea, să analizeze impactul creşterii gradului de motorizare, impactul dezvoltării zonelor imobiliare, asupra traficului rutier şi impactul funcţionării Ocolitoarei municipiului Braşov. În funcţie de aceste puncte, firma care face studiul trebuie să vină cu un scenariu pesimist, optimist şi unul probabil de dezvoltare a traficului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.