Repararea vechiului pasaj Fartec, mai costisitoare decât construirea celui nou

Începute în anul 2015, reparațiile capitale de la vechiul pasaj Fartec au avansat mai mult din punct de vedere al prețului. De altfel, repararea acestui pasaj a ajuns să fie mai scumpă decât construirea celui nou. 

Astfel, în luna noiembrie a anului 2013 era inaugurat pasajul nou de la Fartec, iar potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, valoarea proiectului a fost de 13.423.993 lei, fără TVA (16.645.751 lei cu cota de TVA de 24%, valabilă la momentul respectiv). Din acestă sumă, Primăria Brașov a plătit 2%, pentru că proiectul a beneficiat de finanțare europeană. 

În ceea ce privește reparațiile capitale de la pasajul vechi de la Fartec, conform contractului inițial, valoarea lucrărilor era de 8.286.192,83 lei, inclusiv TVA. 

Ulterior au fost descoperite probleme tehnice, contractul inițial a fost reziliat, a fost găsit un nou constructor, iar valoarea lucrărilor s-a dublat. Mai exact, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local ce va fi dezbătut în ședința de plen din 24 iunie, valoarea actualizată a obiectivului de investiții „RK  Pasaj b-dul Grivitei (Fartec)”, este de  18.714.523,41 lei, inclusiv TVA, din care lucrările propriu-zise costă 16.105.787,28 lei inclusiv TVA. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.