Crosul „Epilepsy Challenge“, la Braşov

Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov şi clubul Lions Braşov, cu sprijinul Primariei Braşov, organizează sâmbătă crosul Epilepsy Challenge. Concursul va avea loc în Parcul Sportiv Braşov (Nr. Tractorul). Înscrierile vor începe sâmbătă, de la ora 8.30, iar de la ora 10.00 se va da startul. Epilepsy Challenge este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat cu trei scopuri:

  • strângerea de fonduri pentru achiziţia de minim patru noi aparate video EEG pentru dezvoltarea reţelei de Telemedicină în Epilepsie, dotând Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele în care acestea nu există;
  • înfiinţarea unui centru naţional de sprijin psihologic al părinţilor care află acest diagnostic pentru copilul lor şi de sprijin psihologic al adolescenţilor care află acest diagnostic. Centrul este de tip „call center“ online în care medici şi psihologi îşi oferă expertiză şi include şi o platformă offline de orientare medicală;
  • reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

„În România se estimează un număr aproximativ de 400.000 de persoane care suferă de epilepsie. Din cauza lipsei unor Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în oraşele mai mici, foarte mulți dintre aceşti oameni fie nu sunt diagnosticați şi tratați, fie depun eforturi mari călătorind sute de kilometri pentru o consultație de aproximativ o oră într-un oraş mai mare. Astfel, ne propunem să ajutăm aceşti oameni să aibă şansa la un diagnostic rapid şi corect, urmat de un tratament eficient şi monitorizat şi vă provocăm şi pe voi să vă alăturați inițiativei noastre”, afirmă medicul clujean Bogdan Florea.

Dr. Bogdan Florea a înfiinţat prima reţea de Telemedicină în Epilepsie şi a creat prima Clinică de Podiatrie din România. Epilepsy Challenge este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat în marile orașe din România: Craiova (2 iunie), Brașov și Târgu Mureș (8 iunie), Sibiu (22 iunie), Alba Iulia (29 iunie), Baia Mare (30 iunie), București (22 septembrie), Cluj Napoca (29 septembrie).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.