VIDEO. Mecanicii nu au reușit să le dea de cap ușilor autobuzelor Menarini, iar șoferii se chinuie să păcălească senzorii

Mecanicii de la RATBV și cei „de la garanție” (reprezentanții furnizorului de autobuze) par a nu fi reușit să dea de cap sistemelor de închidere de la noile autobuze Menarini care au intrat anul acesta în flota operatorului local de transport.  Mai sunt autobuze în care ușile și senzorii „o iau razna” și, înainte de plecarea din stație șoferii tot apasă pe butoane. Numai vineri, în aproximativ o oră, două autobuze noi au avut astfel de probleme. A fost unul care circula pe linia 1. La „Meșotă”  cedat. După ce șoferul a tot încercat să „liniștească” senzorii și a închis și a deschis ușa din spate a spus „pas” și a retras mașina la garaj. Sărise o componentă de la ușă.

 

Ulterior, purtătorul de cuvânt al RATBV a declarat că, din cauza vibrațiilor sărise un șurub, care a fost înlocuit de mecanici, astfel că mașina a revenit în trafic în scurt timp. 

Totuși, faptul că unui autobuz nou îi sar șuruburile „din cauza  vibrațiilor” ar trebui să dea de gândit cuiva…

Tot vineri, șoferul unui autobuz care circula pe linia 17 se „juca” cu butonul de închidere a unei uși, pe care o tot închidea și deschidea. La un moment dat, a rugat-o pe o doamnă să apese pe butonul „Stop” instalat pe o bară. Se pare că șoferii au reușit, încet-încet să învețe cum pot fi înduplecați senzorii. În paralel, un alt călător căuta un alt buton care să înduplece senzorii. 

De altfel, de multe ori șoferii care au fost repartizați pe Menarini se plâng de uși și de pedale. Ei spun că sistemul de închidere „dă rateuri” și au fost cazuri când călătorii erau cât pe ce să fie prinși cu ușile. Cât despre pedale, ei spun că e suficient „ciupești” puțin frâna și autobuzul se oprește brusc.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.