Adrian Oprică: Dezvoltatorii imobiliari trebuie să îşi asume întregul proiect pe care-l vând clienților, nu doar ce le convine

Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Braşov, Adrian Oprică consideră că este nedrept ca Municipalitatea să ajungă să fie trasă la răspundere pentru faptul că dezvoltatorii imobiliari nu îşi respectă contractele cu cei de la care au încasat bani frumoşi pe imobilele construite în zonă. Declarația liderului grupului PNL din Consiliul Local vine după ce mai mulți locatari din zona Tractorul dar și reprezentanția ai unor partide, au arătat către Municipalitate, după ploile torențiale din ultimele zile, acuzând că nu intervine cu amenajări, în noile zone ale cartierului Tractorul. 



Preşedintele Consiliului Local a subliniat că de această dată Primăria şi-a asumat situaţia şi va face totul pentru ca acei cetăţeni care locuiesc în zonă să beneficieze de condiţii bune de acces către casă. „Faptul că acum, Municipalitatea este arătată cu degetul pentru o situaţie în care nu a avut nicio implicare directă, nu ne onorează. Aşa cum a spus de altfel şi primarul George Scripcaru, este vorba de o tranzacție între două părți private, în care noi nu avem implicare. Pentru a rezolva însă problema în zonă,  Primăria şi-a asumat o situaţie care trebuia să fie clarificată de cei care au vândut apartamentele cu nişte condiţii pe care, iată, nu le-au îndeplinit şi văd că dacă nu sunt forţaţi de împrejurări, nici nu aveau de gând să o facă..”  
 



Adrian Oprică a mai spus că este nedrept ca oameni din alte partide să se folosească de situaţia din cartierul Tractorul pentru a arăta cu degetul către Primărie, deşi ei ştiu prea bine că Municipalitatea nu avea cadru legal pentru a interveni în zonă.

„Am fost  acuzaţi de oameni din alte partide, că nu ne interesează. Ba da, ne interesează şi suntem primii care ne dorim un Braşov la standarde europene. Însă acolo adevărul este diferit de ceea ce exprimă unii sau alţii. Parte dintre terenurile din zonă sunt private iar situaţia lor juridică nu este clară la acest moment, dar rezolvarea acestor aspecte juridice  intra în sarcina celor care au inceput investitiile din zonă, nu in sarcina Municipalitatii. Nu poţi să ajungi să vinzi altora ceea ce nu doar că nu ai, dar nici nu te-a interesat să ai. Una peste alta, cred că toţi au tras învăţăminte necesare din această situaţie, iar pe viitor vom şti toţi cum să punem problema pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Putem înţelege supărarea oamenilor din zonă, pentru că e drept, străzile arată rău,  mai ales în anotimpurile cu precipitaţii, dar nu este corect ca alţii să se folosească de acest lucru pentru a face o imagine rea Municipalităţii. Braşovenii trebuie să ştie adevărul şi să li se prezinte clar situaţia din zonă, că aşa cu vorbe, că X sau Y nu face nimic, putem arunca toţi…”



Primarul Braşovului, George Scripcaru, a semnat  zilele trecute autorizațiile de construire pentru alte patru străzi din zona nouă a cartierului Tractorul. Este vorba de străzile: I.C. Brătianu, Ștefan Baciu, Emanoil Bernfeld, Ioan Ursu. Acestea se adaugă celorlalte două – Ioan Popasu și Nicolae Labiș, la care au început deja lucrările de modernizare și asfaltare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.